Marja

Den långa resan.

TisdagsTema: Fara.

fara3

Rökning är en stor fara för hälsan och Landstinget gör sitt yttersta för att sjukhuset ska vara rökfritt. Samtidigt förstår man att ett totalförbud inte går att genomföra, så utanför de båda ingångarna finns rökrutor med askkoppar. Det är ganska beklämmande att se patienter, ibland i rullstol och med droppstativ, stå/sitta och huttra i vinterkylan. Då förstår man vilket stort beroende nikotinet kan skapa.

TisdagsTema

Ha en skön tisdag <3

14 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      För många är det jättesvårt att sluta röka (på egen hand) och många sticker huvudet i sanden och vill inte tänka på hälsofaran. Det bästa är att aldrig börja röka och man kan ju undra varför många ungdomar, trots att de är så medvetna, fortfarande gör det.
      Ha en bra dag du med! 🙂

  1. Erik Semlan

    Det är verkligen svårt att släppa nikotinet när det får grepp om dig, det kan jag själv intyga. 😉
    Jag fick själv ta hjälp för att bli av med mitt behov och då fungerade det till slut.
    Så skönt att vara fri från den lasten. 🙂
    Så du har helt rätt Marja, det bästa är att aldrig börja.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag feströkte lite i min ungdom och blev lyckligtvis inte beroende. Men min kompis rökte, gick över till snus och det var ett helvete för henne att sluta, så jag har full förståelse för att det kan vara jobbigt.

  2. Anemonen

    Ja det kan jag inte protestera emot. Själv är jag glad att jag slutat och inte är beroende av dem längre. SKönt och känns hur fint som helst.

  3. Freja

    Jag gillar den kyliga känslan i din bild!

    Och visst känns det lite tragiskt när de som är så sjuka att de knappt kan gå använder sin ork till att ta sig ut och röka. Hela min familj, föräldrar och syskon, är rökfria och även min egen familj, man och barn. Jag hoppas så att ingen av barnen faller dit!

  4. paula i pörtet

    Hej, ja nog är rökningen en hälsofara alltid. Och dyrt är det också. Själv tillhör jag dem som efter operation travat iväg så snart jag vaknat ur narkosen, och ställt mig med droppet hängande utanför entren…..tills för fyra år sedan.
    Lätt att vara efterklok men jag behövde en riktigt skräll för att komma till skott och sluta…

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det är dyrt. Förstår inte hur storrökarna har råd. Så bra för dig att du klarade av att sluta. Det är aldrig för sent…
      Kram i värmen! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.