Marja

Den långa resan.

Stillastående tillvaro.

Jag hade ju tänkt ta det lugnt i dag och inte gå ut förrän på kvällen, men så tittade jag på termometern och tänkte: ’Äsch, bara +26,7 grader’. Det fläktade skönt ute och cykelvägarna till Ålidhem är nyasfalterade, så jag cyklade en extra omväg innan jag hamnade på Konsum. På vägen såg jag att hallonsnåren lyste röda, så jag köpte en tvåpack små runda plastburkar ur 10-kronorslådan och stannade på hemvägen och plockade min efterrätt. Det var hett som bara den, men jag gav mig 10 minuter att plocka, för så länge skulle nog matvarorna jag köpt klara sig i skuggan.
Vildhallonen är små i år eftersom det varit så torrt, men det fanns gott om dem. Nån hade varit där och trampat upp, men sandaler och bara anklar är ju inte den bästa utstyrseln i hallon- och nässelsnåren. Jag ska ta på mig ordentliga skor och stoppa ner byxbenen i strumporna och fara ut senare till snåren jag sett runt sjön.

I morse satt jag och studerade höstens utbud av kulturprogram och såg till min glädje att Virpi Pahkinen kommer att ge en dansföreställning i början på oktober. Äntligen får jag en chans att se henne dansa live! Jag gick genast in på nätet och bokade en biljett.
Här har hon precis signerat sin bok ’Ormbärerskan’ åt mig, på Finlandsinstitutet i Stockolm efter en föreläsning.

virpi-300x259

Nu är det +27,6 grader ute i skuggan. Håhå jaja. Ingen variation. Känns som att tillvaron står och stampar på stället.

Ha en skön onsdagskväll <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    God idé att köpa plastburka och plocka hallon. Men som du skriver behöver man rejäla skor och byxor i snåren.
    Roligt med Virpi Pahkinen och att du bokat biljett.
    Jag skulle sett henne här i stockholm i vitabergsparken förra sommaren, men såg inte hela föreställningen eftersom jag blev dålig mitt i.
    Har ännu inte läst boken, men den finns på listan.
    Här är det svalt nu i kväll, +20 klockan 22. Men i natt var det varmt, fuktigt, regn, åska, blixt och dunder.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, plastburkar behöver man alltid och de här kostade bara 10 kronor. Här är det också +20 grader nu, men ute på balkongen är det inte svalt, utan riktigt fuktigt och tryckande.
      Kramar! 🙂

  2. Märta

    Visst är det konstigt att man vänjer sigmed värmen. Bara +26. Så fort det går ner mot +25 öppnar jag överallt för att det ska bli svalare. Jag kan ju i alla fall sätta mig i skuggan under ett träd. Varmt på natten. Hoppas du får det bra på dansuppvisningen. Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, +26 grader känns ju svalt nu efter en lång period med över +30 grader. Man vänjer sig vid värmen, men jag blir också trött av den. Nästa vecka far jag till Finland och där ska det enligt väderkartorna regna. Nåja, bättre det än ’ryssvärme’, som man säger där. 🙂 Hoppas du har haft en bra sommar! Vi ses kanske snart? Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.