Marja

Den långa resan.

Polyester.

Jag kände direkt i morse att det kommer att bli en tung dag. Luftfuktigheten kändes hög och allt var bara klibbigt och olustigt. Det var inte varmare än i går, men jag var trött och illamående och det kändes som jag bara ville ligga på soffan.

Jag hade lite ärenden att uträtta på stan, bl.a. växla in lite euro, så jag tvingade mig iväg. Jag har lärt mig att inte lämna allt till sista dagen, för just den dagen kanske jag får ont i magen och då hjälper inget annat än att ligga på soffan.

Jag var och löste ut min biljett till dansföreställningen, till Forex och växlade pengar och sen tappade jag förståndet helt. Jag gick in på Lindex efter ett par vita tights, men roffade åt mig några vita blusar och en klänning på rean och gick in i provrummet. Vad tänkte jag med? Blusarna var fina, men alla var av p.o.l.y.e.s.t.e.r. ! Jag hatar polyester och vill helst ha 100% bomull. Bara att prova en blus i polyester i den här värmen är ju rena vansinnet.
Jag vinglade ut ur butiken, såg att jag hade missat bussen, och vinglade in på Kapp Ahl. Varför, varför? Där hängde emellertid en snygg svart tröja i 100% organiskt bomull som jag provade och köpte. Den kändes skön mot huden och yr.no har upplyst mig om att där jag ska vara nästa vecka kommer det att bli +16-17 grader och regn. Bättre då med en tunn bomullströja än en polyesterblus.

Jag har ett bra knep när det blir så där olidligt konstigt väder och jag inte orkar duscha stup i kvarten. Jag blöter en liten handduk i kallt vatten och lägger den på pannan och tinningarna. Efter 10 minuter på rygg i sängen är jag som en ny människa.

I morgon har det utlovats regn. Vi får väl se.

Ha en lugn fredagsnatt <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Nej, polyester vill inte jag heller ha. Inga konstfibrer alls, känns bara instängt och svettigt. Helst tunn bomull, men den sorten jag helst vill ha finns inte här annat än på indiska. Där försår man vad tunn bomull är.
    Bra val tror jag med din svarta jumper i natur material.
    Idag är det lite svalare här och mindre fuktigt med visst tär hettan på kroppen.
    Ett tips jag lärde mig i Kambodja för många, många år sedan är att förutom lägga en kall, kyld och blöt handduk över pannan och tinningarna är att spola underarmarna strax ovanför handen i kallt vatten i ett par minuter. De hjälper också. Eller att lägga en isbit där inlindad i en tunn handduk.
    För värmelindring behövs när man inte är van vid hettan.
    Önskar dig en bra dag med mer lagom värme.
    Kramar!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag har mest bara bomull, så jag vet inte vad som for i mig. Den svarta tröjan är mycket tunn och kommer att bli perfekt att cykla i när det blir lite svalare.
    Jag brukar också spola kallt vatten på handlederna, eller på fötterna när jag vill snabbkyla ner mig. En blöt handduk över pannan är ju bra för då får man samtidigt en stunds avkoppling om man lägger sig ner.
    Vi har lite svalare i dag, men det vill inte regna. Konstigt!
    Ha en skön helg! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.