Marja

Den långa resan.

Vill ha kryckor.

I dag är det 1 september. Den första höstmånaden, fast det känns inte så i luften.

Mitt ben är inte så mycket bättre och i dag har vi jagat kryckor åt mig, för jag vill ut och gå om så bara ett varv runt kvarteret. Jag funderade om jag skulle åka hem några dagar tidigare, men kände att jag ändå ville stanna kvar. Att ligga hemma ensam är inte heller någon höjdare och nu kan jag ju rutinerna om jag skulle behöva mer hjälp från vården. Det går ingen nöd på mig… jag har ett soligt rum där jag kan ligga på soffan och titta på TV.

fonster

Fönstret har varit öppet hela dagen och det har varit så skönt, tills jag råkade somna under en reklampaus och abrupt väcktes av alarmtestet, som görs kl 15.00 den första måndagen i månaden. Fem korta signaler och en lång. Högt lät det och jag flög upp ur soffan.

Johanna och Ronja kom hit med mat och stannade hela kvällen och svärsonen kom med en nygammal dator han gjort i ordning åt mig. Ronja hade en maffig läxa som handlade om valet, så vi har diskuterat politik, och sedan tittade vi på Idol.

Johanna har jagat kryckor åt mig. Hon var på Myrorna och försökte få tag på en bekant som ev. skulle kunna låna ett par. Sen hittade hon en butik på Kungsgatan och kom hit med en diger katalog, så nu har skrivit upp en beställning på kryckor, ny doppkopp till käppen och ett band till käppen så jag kan hänga den på handleden. Jag är ju proffs på att använda kryckor och vet hur bra de avlastar. Blir jag bra tills jag ska fara hem, lämnar jag dem här, för jag har ju ett par hemma.

I morgon är en ny dag.

Ha en skön måndagskväll <3

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Skönt att du i alla fall ”har tur med utsikten”! Kanske hör du också klockan i handelsboden nere i Bryggartäppan.
    Bra att du/Johanna hittat kryckor, underlättar säkert lite för dig. Hoppas också att du inte har lika ont.
    Kan i annat fall rekommendera Ringens vårdcentral, där har de öppen mottagning varje morgon mellan klockan 8 och 11. Remiss för vidare behandling får man. (Du kan säkert också ringa dem för råd)
    Tänker på dig och skickar styrkekramar.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag hänger i solen i fönstret och tittar på livet nere på lekplatsen. I lördags var det alldeles fullt med föräldrar och barn och ett barn hade tydligen skadat sig i rutschkanan, för ambulansen kom.
      Jag ringde faktiskt Ringens vårdcentral i går i min jakt på kryckor. 🙂 I dag känns det lite bättre, så i morgon ska jag ta mig en tur med kryckorna. Kanske till Greta Garbos torg. 🙂
      Synd att du inte är i Stockholm nu. Kram. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.