Marja

Den långa resan.

Fundersam över sjukvården.

hostgult

Det är bara att konstatera att björkarna nu börjar få fler och fler gula löv.

Jag trodde att jag skulle komma hem till en utblommad balkong, men under den veckan jag varit borta har blommorna levt upp igen och börjat blomma lite till. Lobelian på väggen behövde bara rufsas till för att se riktigt tät ut igen.

balkongen2

Flera knoppar på Rosenskäran hade slagit ut.

balkongen4

Så även på den gula blomman.

balkongen5

Jag är lite deppigt fundersam i dag. Över sjukvården. Jag ringde till min vårdcentral för att få en tid hos min ’husläkare’. Knät är inte bra, musklerna i vaden värker (åderbråcken?) och jag tappar känseln i foten. Mitt långfinger och handflatan värker.
Jag har fått byta läkare och har aldrig träffat den jag har nu, bara pratat i telefon med henne, så jag sa att jag egentligen kan komma till vem-som-helst som har tid. NU! Men inte förrän på fredag fanns det någon tid hos vem-som-helst. Är det acceptabelt? På en hel vårdcentral? Akuttider finns, men det ville jag inte ha. Dels är det inte urakut och dels betyder det 10 minuter hos en inte fullt engagerad läkare. Jag sa att det är halv-akut och då får jag vänta till på fredag. Ok, jag tror jag klarar det… kanske…, men jag blir lite beklämd att det ska vara så inom sjukvården. Så många människor som får vänta med smärta och oro och sedan får gå ännu längre och vänta på ytterligare undersökningar och uppföljningar. Och under den tiden kan man inte leva som vanligt, orkar inte och går kanske ner sig onödigt mycket, så vägen tillbaka blir längre än nödvändigt. Det är inte värdigt!

Det fanns inte heller något från Sös i min journal… så jag får börja om på ruta ett. Nåja, jag är luttrad och får göra det bästa av situationen. Jag blir bara lite otålig när jag inte kan röra på mig som vanligt och så gillar jag inte att äta smärtstillande hela tiden.

I dag har vi slutbesiktning av våra hus. Det är två år sedan vi flyttade in. Jag har haft tur, inga sprickor i tapeterna eller annat jag kan se. Däremot ska jag klaga på installationen av belysningen i mitt badrumsskåp. Wish me luck!

Ha en skön måndag <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Visst är det bedrövligt att man som patient med värk skall behöva vänta i flera dagar på att få träffa en läkare. Och sedan blir det en läkare man inte sett innan och som knappast hunnit läsa journalen. Puh!
    Men din vårdcentral borde kunna få dina journaler från SÖS så de innan du kommer får se vad SÖS gjort. Vore en klar fördel i all fall.
    Hoppas att du nu inte har alltför ont bara.
    Jag blev i alla fall glad av dina vackra blombilder så de får uppväga det trista med din läkarbesöksväntan.
    Styrkekramar till dig!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag klarar av att vänta och blir det mycket värre åker jag upp på akuten. Man pratar om att primärvården ska klara av det mesta, men vad gör man om det inte finns resurser? Deprimerande.
      Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.