Marja

Den långa resan.

Pissförbannad!

Jag är pissförbannad! Jag tror minsann att det är lättare att få kontakt med Kungen himself än med någon på Posten. Det finns ett telefonnummer, 020-23 22 21, som gäller över hela landet. Vilket lokalkontor du än begär numret till på Eniro.se, så får du samma nummer. När man ringer är det oftast låång kö och man uppmanas hela tiden att gå in på hemsidan.

I dag stod nämligen dörrarna till alla våra postfack öppna igen. All post ligger tillgänglig, inte bara för de andra som bor i huset, utan även för alla utomstående som kommer och går. Postfacken finns nämligen alldeles bredvid ytterdörren.
Egentligen ska brevbäraren inte behöva öppna de stora dörrarna, för de försändelser som inte går in genom inkastet, ska inte delas ut, utan hämtas hos postombudet. Men om han nu måste öppna… hur svårt är det då att låsa igen? Nej, rent och skärt slarv är det och det är inte första gången det händer. Jag har ringt tidigare och påtalat detta och en annan gång har jag skickat mail till kundtjänst, men inte fått något svar.

I dag ringde jag 020- 23 22 21 och var nummer 13 i kön. Sen fick jag prata med en person och förklarade mitt ärende. Han avbröt mig hela tiden med ’Marja, Marja…’ ’Marja, Marja…’ och ställde några frågor. Jag bad att få kontakt med en chef eller arbetsledare här i Umeå. Nåja, han skulle koppla mig till någon som skulle hjälpa mig att få dörrarna låsta med detsamma och sedan eventuellt vidarebefordra mina synpunkter till en chef eller arbetsledare.

JAG BLEV KOPPLAD TILL EN KVINNA I LJUNGBY. Hon kunde inte hjälpa mig, hon satt ju i Ljungby. Jag ringde tillbaka till Kundtjänst och fick veta att jag hade plats nummer sex i kön. Jag kände inte för att vänta.

Varför bryr jag mig överhuvudtaget? Jag önskar jag kunde knycka på nacken, skratta rakt upp i himlen och skita i om jag och mina grannar får vår post eller inte. Jag kanske rent av skulle ta tillfället i akt och blanda om posten lite i postfacken, eller ännu roligare… smygläsa grannarnas post.

Vart ska man vända sig när man inte får tag på någon ansvarig? Jag vill ju inte ringa polisen.

När jag lugnat ner mig lite ska jag skriva en lapp till postkillen. Ingen elak lapp, bara en önskan om att han ska vara mer ordentlig. Jag tror det är bra att han får en påminnelse. Det visar bara att vi bryr oss.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

10 kommentarer

  1. Anders

    Som vanligt i stora organisationer så är det den svåråtkomlige Någon Annan som ska fixa problemet. Har aldrig mött denne Någon Annan. Verkar vara en väldigt osynlig person. Heder åt dig som bryr sig och försöker göra något åt de problem som dyker upp.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Anders! Jag har inget emot att vara den där Någon som ska fixa allt, bara jag får tag på de personer som har ansvar och kan hjälpa till. Jag har skrivit en väldigt snäll lapp med mitt namn och telefonnummer och hängt upp på skåpdörren. Jag tror det är bra att visa att man bryr sig i stället för att inte låtsas om det som hänt och hoppas att det inte upprepas. 🙂

  2. Ditte

    Vad skönt att du finns och att du fortfarande orkar bry dig. Någon chet måste väl finnas i Umeå på posten, eller? Men en bra idé att skriva ett meddelande till postmannen/kvinnan. Undrar vem som ger instruktioner om hur detta med postutdelningen skall gå till.
    Vi har fortfarande en brevlåda i dörren och där levereras posten. Skall nog vara glad för det.
    Kramar till dig och du är engegerad, vilket jag tror är bra.
    Jag skulle också blivit ”skitförbannad”.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det finns ju inget som heter Posten längre, utan bara utlämningsställen och sorteringsställen. Säkert finns det flera chefer, men deras telefonnummer är inte offentliga, utan allt ska gå centralt via det enda numret jag skrev om. Det är inte klokt.
      Jag har skrivit en snäll liten lapp till postkillen. Jag brukar prata med honom, så han är bara slarvig. Jag tror han uppskattar att jag bryr mig. Vi får se.
      Kram! 🙂

  3. Märta

    Posten slutar aldrig att förvåna mig. Vi har fin service med lantbrevbärning.
    Jag försökte få kontakt med posten när vi flyttade hit. Vad innebär det egentligen? En broschyr eller något på hemsidan hade ju varit fint. Jag vet fortfarande inte!!
    Killen som delade ut posten kanske hade något större som gjorde att det inte gick att stänga.
    Hoppas det reder ut sig 🙂
    Den snälla lappen låter bra. Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vi har ju en springa som postkillen ska sticka in posten genom, men om han har något större öppnar han hela den stora dörren till alla postfacken. Jag misstänker att det även går fortare att sortera posten i facken om han öppnar dörren och lägger in allt klumpvis.
      Jag skickade ett mail till Kundtjänst via hemsidan och har fått ett nummer till Posten Umeå. Kors i taket! Problemet är bara att en telefonsvarare säger att personen vid den anknytningen inte är anträffbar.
      Jag skrev en mycket snäll lapp och jag tror att det är det bästa sättet. 🙂
      Kram! 🙂

  4. Paula i pörtet

    Hej! Jag förstår till fullo din frustration! Man blir galen när saker inte fungerar och man inte får tag på rätt instans för att påtala detta! Själv hade jag fått dåndimpen om inte mitt snälla ex hjälpt mig med telefonkontakter med vårt kära Landsting. Där fungerar inte ett jota. Jag måste vara den första patienten i världshistorien som kommer in med en bruten arm för det finns inget samarbete mellan akuten, röntgen och ortopeden. Dom känner inte varandra, har inte samma datasystem och har aldrig träffats. Vad värre är, dom skyller på varandra…
    Men nu efter jag har fått fyra felaktiga fakturor, påminnelser och f-n o hans moster så ska det vara utagerat…Trot den som vill, kanske sjunker blodtrycket så småningom…”ler”
    Såg dina quiltade alster också, jättefina, jag har ingen talang för något handarbete, tyvärr, sitter med mina böcker o korsord istället men avis är jag på alla kreativa människor
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, sjukvården kan man ju bli tokig på och jag har också fått reda ut felaktiga fakturor. Jag fick till och med berätta för en person hur hon skulle göra för att makulera en faktura i sin dator. 🙂 Högt blodtryck får man ju för mindre.
      Det var riktigt roligt att tova, men jag fick eksem i handflatorna av ullen, så jag får väl ta på mig plasthandskar nästa gång. 🙂
      Ha en skön helg! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.