Marja

Den långa resan.

Tålamod i den vackra hösten.

Hösten är som vackrast nu. Björkarna är intensivt gula i år. När solen skiner lyser löven som guld.

Så här fint är det på min gata.

fjardeoktober2014

Genom mitt vardagsrumsfönster ser jag lager på lager med underbara färger. Grönt, gult, rött, orange.

vackrahost2

Utanför Hälsocentralen var jag tvungen att stanna till och insupa höstfärgerna.

vackrahost

vackrahost3

Doktorn var stressad. Vi hade 15 minuter på oss och hon var redan fem minuter försenad när hon hämtade in mig. Jag vägrade ta ett blodtryck, eftersom jag kände att jag också blev uppstressad (och lite sur). Ska vi prata om det ena eller ska vi prata om det andra först? Jag bestämde att vi skulle göra den undersökningen vi bestämt i telefonen och lämna det andra. Bra att jag är beslutsam.

Nu har vi i alla fall påbörjat en utredning av mina nya magbesvär, men det kommer att ta flera veckor innan alla turer har gåtts igenom. Jag skulle ju vilja ta en genväg och gå direkt till röntgen eller koloskopi, men nu får jag ge mig till tåls.

”Om man har tillräckligt med tålamod så får man vänta hur länge som helst.”
(Roger Månsson)

Ha en trevlig måndagskväll <3

4 kommentarer

  1. Anna Holgersson

    Ljuvliga underbara höst med alla mäktiga färger!!! Helt fantastiskt! Bra att du får den utredning du önskar, om du behöver tips för undersökningar etc är du välkommen att höra av dig! Kram //a

  2. Freja

    Vilka fantastiska höstfärger du fotat! Jag funderar på nått inlägg om situationen i vården. Med för få resurser är det helt klart så att kvalitén blir lidande, för jävligt att det ska drabba oss som är sjuka!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Freja! Ja, i dag märkte jag av tidsbristen riktigt tydligt. Jag har inte tidigare varit hos någon läkare som sagt hur lång tid vi har på oss… och själv verkat stressad av det. 15 minuter är ingenting om man ska diskutera prover som tagits och dessutom göra en speciell undersökning. Hon var trevlig och ville nog gärna mer, men jag blev bara stressad. 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.