Marja

Den långa resan.

Prestationsångest.

vackralov

Vi skulle måla höstlöv på akvarellen i kväll. Vackra gula och röda löv från en buske, flikiga som lönnlöv men mycket mindre. Ett par kvistar i en kruka och ett par höstäpplen på bordet bredvid.

För första gången fick jag prestationsångest. Varifrån kom den? Jag som alltid sagt att jag målar helt utan krav och bara för att jag tycker det är så roligt. För första gången ratade jag en målning och började om på nytt papper.
Sen bestämde jag mig för att inte skissa och inte heller måla av det jag såg, utan bara måla en massa löv huller om buller. Jag började med gula ovaler och fyllde sedan i dem och formade dem med alla möjliga färger, det sista lövet fick lila kanter.

Jag känner att jag behöver inspiration och energi, inte bara till akvarellen, utan rent allmänt. Har varit trött alldeles för länge. I helgen har vi pysselträff och då hoppas jag att jag hittar tillbaka till skaparglädjen.

”Du själv är det enda fängelse som någonsin kan binda din själ.”
(Henry Van Dyke)

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Inspiration är nog a och o då man ska vara kreativ, även att ha orken annars är risken stor att det blir platt fall. Jag har aldrig förstått dom som kan måla eller rita på kommando 😀 Men det vore kul att kunna. Ha en fin torsdag! //Kram

  2. Benedikte

    Tror att inspiration och ork stuntals vandrar hand i hand. Tycker verkligen att du fick till en kreativ lösning på er uppgift. Den verkade svår…
    Hoppas nu att orken och inspirationen återvänder under helgens pysselträff.
    Styrkekramar från mig!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag var trött och mådde inte så bra i går och tyckte faktiskt att uppgiften var ’tråkig’. Jag måste lära mig att måla mer fritt, att bara använda motivet som inspiration. Det blev ganska bra till slut, men jag hade ont om tid… 🙂 Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.