Marja

Den långa resan.

Hösten fortskrider.

Hela natten har regnet piskat mot mina sovrumsfönster och när jag tittade ut i morse var några av björkarna nästan kala. Känns lite vemodigt i dag.

På stan fanns det björkar som fortfarande var gröna.

gultogront

Jag blev lite besviken på Konstnärsshoppen i dag. Förr, när butiken hette Paletten, fanns det mest konstnärsmaterial där; färger, penslar och papper. Nu är det mest hobby- och pysselmaterial från Panduro. Det finns inga lösa akvarellfärger längre så man kan plocka ihop sin egen palett eller ersätta de färger som tagit slut, inga fina penslar och antingen dåligt eller svindyrt papper.

På Clas Ohlson däremot hittade jag ett stort block med 300 gr papper med fin grain och en stor pensel.

Biblioteket håller på och flyttar till det nya huset, Kulturväven, nere vid älven. Det är ett megaarbete att flytta alla böckerna. Ska bli spännande att se hur fint det blir sedan.

bokbuss

Prästkragen som fick flytta in från balkongen visar desperat sin livskraft genom att växa sig ranglig och hög och skjuta knoppar till små blommor. Jag stöttar den så länge den orkar.
Inte så lätt att fotografera så här på kvällen. Hela lägenheten reflekteras i fönstret.

prastkragen2

I kväll har jag telefondate med min älskade dotter.

Ha en mysig fredagskväll <3

2 kommentarer

  1. Rebecca

    Ja jag vet! Är besviken på att ”konstnärsbutiken” blivit en panduroaffär. På Haga kan man hitta ett litet med bra konstnärsmaterials-sortiment på rambutken där.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, mina akvarellkompisar har berättat om butiken på Haga… jag hade alldeles glömt det. Nästa gång ska jag gå dit. Tack för att du påminde mig om den. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.