Marja

Den långa resan.

Allvarligt talat.

tomater

Jag plockade ihop olikfärgade tomater ur en låda på Willy:s. Kul med lite omväxling. Jag skar ner den svarta i salladen till maten och den smakade riktigt gott och sött.

I går kväll gick jag snabbt igenom garderober och byrålådor. Det blev en stor påse till Myrorna och en annan påse som jag har kastat. Jag har svårt att göra mig av med saker/ kläder, så det måste ske snabbt så jag inte hinner ångra mig. Nu när det är ’för sent’ känns det bara som en befrielse.
Jag tog med mig dra-maten och handlade den full på Willy:s. De har ett lite annorlunda sortiment och vissa varor är billigare, ex mandelmjölk, så då passar jag på och bunkrar upp. Jag köpte också chia-frön. Jag vet att jag är lite trög när det gäller trender, för alla har väl lagat chia-pudding vid det här laget? Jag ska se om det är något för min mage. Återkommer med recept och rapport senare.

Min granne påstod att det hade snöat lite lätt i dag på förmiddagen. Jag märkte ingenting, antingen sov jag väl eller stod i duschen. Nu är det någon minusgrad ute och precis bakom knuten där jag bor ligger ett antal romska tiggare och sover i skogen. I går när jag var till miljökontainrarna vid OK/Q8, såg jag att det stod några husvagnar uppställda vid skogsbrynet. Bättre en kall husvagn än tält och kartonghus.
Pingstkyrkan, Öppen gemenskap och andra ideella organisationer gör vad de kan för att hjälpa och jag vet att många privatpersoner går dit och lämnar täcken, varma kläder och mat. Jag skulle kunna tänka mig att bidra med en matkasse i veckan och tänkte gå och försöka höra efter vad de önskar sig. Ingen var emellertid ute och jag ville inte knacka på ifall de låg och sov, så jag får gå dit igen senare på kvällen när de kommit ’hem’ från centrum.
Det känns inte alls bra.

En av mina fastrar i Finland har dött, 85 år gammal. Pappa hade två bröder och två systrar och nu finns bara en faster kvar. Jag hade tre bröder och två systrar. Nu har jag bara två bröder kvar, så min generation står verkligen vid fronten.

lugnt

”Jag räknar med att leva bara en gång. Så om jag därför kan vara lite vänlig mot någon eller uträtta något gott för någon medmänniska, låt mig då göra det nu och inte skjuta upp eller försumma något, eftersom jag aldrig ska återvända till livet igen.”
(William Penn 1644-1718)

Ha en lugn onsdagsnatt <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.