Marja

Den långa resan.

Friska ögon.

”Du har två friska ögon”, sa han när han granskat bilderna på mina ögonbottnar i datorn.  ”Tack snälla”, sa jag och hoppade glatt upp från stolen. Friska ögonbottnar kompenserar verkligen omaket att dagligen behöva växla mellan tre par glasögon.

Men kolla pupillerna. Tur att jag åkte raka vägen hem..

pupillerna2

I kväll var det riktigt roligt på akvarellmålningen. På bordet stod ett par snygga vandringskängor och en kont med en slokhatt. Jag målade av kängorna, den ena framifrån och den andra från sidan. Plösen hängde ut och snörningen var upplöst. Inga veck eller nötta delar. Det skulle ju vara en större utmaning att måla ett par nötta gamla kängor… Det lät som att vi skulle måla fler skor. Jag kanske skulle måla av de här stövlarna.

malaav

Fikat var uppskattat. Det är en viktig del av kvällen. Först en stunds intensivt målande under tystnad och sedan trevlig umgänge medan vi dricker te.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Caanita

  Oftast när man ska genomgå någon undersökning/provtagning så är man lite orolig för svaret. När man då, som du nu fick, detta positiva svar, är väl tummen upp ganska självklar.
  Ha en fortsatt bra dag i snålblåsten!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Caanita! Ordet ’friska’ var ju så positivt. Oftast säger de ’normala’ eller ’utan anmärkning’. 🙂

 2. Ditte

  Vad skönt med ”friska ögon”.
  Trevligt också med din akvarellkurs. Tycker upplägget med målande under tystnad och sedan fika med peat låter helt perfekt. Och klart att ditt ”fika” uppskattades.
  Kul idé att måla kängorna med blommor. Får se hur du bestämmer dig att göra.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag gillar akvarellmålningen inte minst för de trevliga människorna och det goda fikat vi alltid har. Att måla är ju också roligt förstås. 🙂 Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.