Marja

Den långa resan.

Onsdagstema: Regel

regel2

En regel på cykelbanan, men borde inte cyklisterna också få en påminnelse? Oftast cyklar de mitt på banan och det kan bli knepigt vid möten och omkörningar. Jag försöker hålla mig på högerkanten, men trots det försökte en ung man köra om mig i hög fart på höger sida härom dagen. Jag hörde att han kom och höll mig på högerkanten och prejade nästan ner honom i diket. Vi kunde ju ha kört in i varandra.

Fler regler finns på Onsdagstema.

Ha en skön onsdag <3

12 kommentarer

 1. Ditte

  Håller helt med dig! I Stockholm skulle verkligen cyklisterna behöva ett antal påminnelser. Ofta går det ju dessutom i tävlingsfart.
  Tur att ingen skadades vid ditt cyklistmöte.
  Kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, på Götgatan åker de ju som galningar och stannar inte gärna vid rött ljus heller. Jag skulle inte cykla i storstaden, men på cykelvägarna går det oftast bra. 🙂 Kram! 🙂

 2. Kristallina

  Det är ett problem här på landsbygden också. Många ungdomar har ingen aning om den regeln. Egentligen rätt logiskt att man går mot trafiken. Ha en trevlig kväll!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, jag tycker också att det är logiskt, för mötande trafik har man ju lite koll på i alla fall. 🙂

 3. Freja

  Jag har mer problem med gångtrafikanter än med cyklister oavsett om jag cyklar eller går. Så många av de som går som går många i bredd, eller sicksackar sig fram, omöjliga att ta sig förbi… Önskade att det fanns de här skyltarna!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det där att gå eller jogga i bredd är ett otyg. Jag har bara sett den här enda skylten på alla cykelbanor jag åkt på i Umeå. 🙂

 4. Anemonen

  Ja det är lite svårt för många. Jag går varje dag med stavar och går på gemensam cykel och gångbana till vänster så jag möter cyklister. På trottoar går jag så jag möter till höger, men någon lag på detta tror jag väl inte det finns men så mycket lättare om man kan vara ense så lite påminnelse skadar inte.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Finns det inte någon lag eller regel att fotgängare ska gå mot trafiken? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.