Marja

Den långa resan.

Det grå och avskalade.

I dag mår jag bra igen och bestämde mig för att inte göra något särskilt, utan bara njuta av den känslan.

Jag gick ner till sjön för att se om isen lagt sig. I dag var det mulet igen, men ljuset där nere är alltid vackert. Jag gick genom skogen och mitt i allt kom en lös stor hund springande mot mig. Rent instinktivt lyfte jag den ena gåstaven, men hunden hann vända när matte ropade. Jag brukar inte bli rädd, utan bara stanna till, så jag skäms lite för mig själv att jag ’hotade’ den.
Jag fick en déjà-vu känsla av den gången jag blev golvad av två stora whipplar som kom rusande i tunnelbanan i London en gång. Jag glömmer aldrig hur överrumplad jag blev av den kraftiga knuffen. Jag stöp direkt ner på perrongen, men skadade mig lyckligtvis inte.

Isen hade lagt sig och jag såg spår efter skridskoåkare längs kanten nere vid badstranden. Ljuset var magiskt och det grå och avskalade var så vackert. Varje årstid har sin skönhet och just i övergångarna känner man det speciellt starkt.

ispasjon6

ispasjon5

ispasjon11

ispasjon8

Ha en mysig fredagskväll <3

4 kommentarer

  1. Anneli - A'la Foto

    Du har helt rätt! Alla årstider är vackra på sitt sätt och så även november med den ganska likartade färgskalan i brungrått! Men därav finnas massor av nyanser som syns i dina bilder! Så fint med isen…och att få se sån där droppis från grenar är min dröm! Vet inte om det någonsin kommer hända men jag tycker det är så fascinerande! 🙂

    Ha en skön helg!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Anneli! Ja, den där droppisen är ovanlig… det måste vara en viss väderväxling för den, så jag hade tur. 🙂

  2. Ditte

    Ja, visst är även det grå och avskalade vackert. Och du har verkligen lyckats fånga stämningen. Men den känns långt ifrån grå…
    Vackra bilder och den sista kände jag extra för.
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.