Marja

Den långa resan.

Rochas-test.

rochastest

Jag fixade till ett eget Rochas-test med den svarta stämpelfärgen.
I dag har jag kladdat med olika färger, både akvarellfärger och stämpelfärger (Distress ink).

rochas3

Stämpelfärgerna finns i små flaskor med dropp-pipar och ska väl egentligen användas till att fukta stämplarna med, men det går alldeles utmärkt att måla med dem. Man droppar ett par droppar i lite vatten och sen kan man måla eller spraya på pappret. Jag ville testa de olika färgerna och jag brydde mig faktiskt inte om att skruva igen locken ordentligt mellan varven. Jag hann bara tänka att jag borde göra det innan jag välter någon flaska, när jag slog omkull flaskan med den svarta färgen. Nästan allt innehåll for ut och när jag hade torkat det värsta med hushållspapper, vek jag pappret och gjorde ett Rochas-test. Jag ska inte säga vad jag såg i det.
Nu sitter jag här med svarta fingertoppar, för färgen är inte direkt vattenlöslig.

I dag gick jag upp på vinden till förrådet med lite grejer och blev tvärförbannad. Jag har fått nya grannar och de som flyttade hade ’glömt’ några trasiga saker utanför vindsdörren, bl.a. en vipplockshink FULL MED SKRÄP. En vipplockshink har man ju vanligtvis i badrummet och då kan man tänka vad som ev. ligger i den. Hoppas det inte börjar lukta om den.
Den personen som flyttade in hade fyllt sitt stora förråd till brädden och sedan dumpat en massa saker utanför, samt stuvat undan en massa kartonger och skräp i ett hörn. Ok, det kanske ordnar sig med tiden… vi får se.

Jag tog en skön promenad och så släppte jag min irritation. Mitt ute på sjön var det isfritt och den här stackars bryggan var på väg ut.

isvidkanten 

I morgon har vi tjejträff. Ska bli trevligt att träffas igen.

Ha en lugn söndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vad roligt att testa med färgerna. Och lite extra spänning fick du till med den svarta färgen.
    Vad gäller nya grannar så är det trist att de inte kan ta vara på sin egen ”skit” utan lämnar den att stå där till ingen glädje eller nytta. Kanske borde de få en vänlig lapp i brevlådan om inte hinken får ben och kommer bort. Säkert skönt med en promenad efter upptäckten att vinden blivit en skräpkammare.
    Bra att rensa tankarna med frisk luft.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Lite svårt att kontakta hinkens ägare, för de har flyttat till en annan stad. Jag får prata med vaktmästaren. Vad gäller den nya grannen ska jag avvakta tills hen hunnit installera sig. Det kanske löser sig. Jag blir bara så arg över att man inte kan visa hänsyn för oss andra.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.