Marja

Den långa resan.

Återvinningspyssel

I kväll var det kurs i ’kreativitet och lärande’ igen och det stod ’pyssel’ på schemat. Det lät spännande och intressant att se vad vi skulle göra. Jag är ju öppen för vad som helst.

Temat för kvällen blev ’återvinningspyssel’ och vi gjorde ljusbehållare till värmeljus av just tomma ljuskoppar till värmeljus. Perfekt återvinning.

Man viker/trycker ihop koppen till en bladform och limmar sedan ca 8 st sådana blad lite omlott på en rund pappcirkel. Vi använde limpistol. Sen viker man försiktigt upp bladen och formar till en ljusbehållare. Så målar man och pimpar.

Min kompis gjorde en så här fin behållare. Hon målade och strödde på glitter.

ljusstake

Jag vek blad till två stycken medan jag väntade på min tur att använda limpistolen. Den ena målade jag turkos (min älsklingsfärg) och den andra skulle bli rosa, men sen målade jag över med kopparfärgen. Jag är inte så förtjust i glitter, så jag pimpade lite med guldfärg och glitterlim.

ljusstake2

 

ljusstake3

 

Den andra uppgiften var att göra om en flaska till ljusstake genom att rulla på snöre och pimpa lite. Den hann jag inte med, men en kurskompis gjorde så här fint. Hon täckte hela flaskan med snöret och pimpade med spets, några halvpärlor och en svart ros.

flaska

 

flaska2

Det var verkligen trevligt och jag pratade med kursledaren som tipsade om ett internationellt scrapbookingprojekt, där man skickar böcker som ska dekoreras mellan deltagarna. Man dekorerar en sida och skickar sedan boken vidare. Precis sånt som jag gillar att vara med i. Till slut måste väl en fulldekorerad bok få stanna hemma hos mig.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken bra idé med återanvändningspyssel. Och ljusstakarna blev jättefina. Verkligen. Fastnade lite extra för den turkosa och den guldfärgade.
    Och din idé med att skicka runt scrapböcker är ju toppen. Hoppas många nappar på den.
    Jag laddar just nu inför pyssel på Max förskola och skall verkligen göra mitt bästa….Är inte så pysslig men roligt ändå.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag blev nöjd med den turkosa ljushållaren… det är lite metalliclyster i färgen. Jag skulle ha fotat dem lite från sidan så att man ser att det är som en kupa, men jag ska göra ett nytt försök med brinnande ljus i. 🙂
      Jag tror du kommer att gilla att pyssla. När man kommer i gång vill man inte sluta skapa. 🙂 Kram!

  2. Märta

    Tack Marja. Du är så positiv till pyssel så det är din inspiration som gör att det bli kul, för mig som inte tycker speciellt om att pyssla 🙂
    Jag tycker att dina blev jättefina. Nästan synd att kurserna är till ända för oss.
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det du gör blir så perfekt… titta bara på bladen på min kopparfärgade skapelse… de spretar åt alla håll. Jag ska fixa det och fota med brinnande ljus i. 🙂 Ja, synd att kursen är slut. Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.