Marja

Den långa resan.

Att kladda med färger och stämplar.

Det här gillar jag. Att kladda med färger och stämplar. Fast färgerna är faktiskt mycket starkare i verkligheten.

forsta

Nu har jag kommit in i en flow och har bestämt att morgondagen ska ägnas åt att sammanställa ’receptpärmen’. Nu ska den bli färdig.

Det började med att jag skulle skriva ner min mammas recept, som Johanna gång på gång frågade efter och ’tappade’ så fort hon fick dem. Det är inte så många, tre matrecept och två bakrecept. Tills vidare. Sen vill jag fylla ut med foton på mamma och Johanna när hon är hos henne i Finland, ett par dikter jag skrivit, en par dikter på finska (av Eeva Kilpi) och ett par sidor med ’kladd’.

I kväll har jag gjort färdigt den första sidan. Jag hittade en fin bild i en tidning som liknar Johanna väldigt mycket. Sen har jag målat bakgrunden på tunt akvarellpapper och stämplat med svart och guld. Jag strök lite matt decoupagelim på själva bilden, så sidan krullar sig lite innan den torkar. Sen ska jag limma ett annat papper bakom som stöd, så det kommer att bli bra.

I dag for jag ner efter ett paket på posten på ICA-Maxi på Strömpilen. Jag kände i går kväll att det var halt fast marken var bar, så jag spände på mig broddarna. Och det var tur, för det var en ishinna på asfalten. Jag passade på att handla och fyllde dra-maten och nu känner jag mig så rik när kyl och frys är fulla.

Jag kände att det gör mera ont i mina knän när jag går med broddarna. Jag stöter i foten hårdare, i synnerhet när jag går på asfalt. Men jag går utan käpp nu och promenerade hem från hållplatsen på Carlshem som vanligt.

I morgon måste jag hämta ner jullådan från förrådet och ställa fram adventsstaken och julstjärnorna. Det verkar bli en stillsam jul för mig i år.

God Natt mina vänner <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken härlig receptbok och du gör den så vacker. Så härlig fantasi! Förstår att det är knepigt för knäna med broddar på och säkert spänner du dig lite extra också.
  Men de behövs när det är halt. Skönt att du känner dig rik med mat hemma och nu klarar du dig ett tag. Önskar dig en trevlig kväll. Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! 🙂 Jag vet inte vad jag ska kalla boken/pärmen. Har du något bra förslag?
   En trevlig kväll till dig med. Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.