Marja

Den långa resan.

Måttfullhet

Solen har inte visat sig på hela dagen. Jag hade tänkt stiga upp i tid och gå ner till sjön för att njuta av de frostiga träden, men det blev i stället en promenad i motsatt riktning, till kontainrarna med tidningar och kartong. På hemvägen gick jag förbi hallonsnåren som såg så oansenliga ut i frosten.

frost3

Det var skönt väder, bara ett par minusgrader, och jag snirklade runt och tittade på alla adventsstakar, julstjärnor och andra ljus i och utanför husen. Ibland kan det bli för mycket. I grannhuset finns en balkong med flera lager olikfärgade ljusslangar som dessutom blinkar oregelbundet. Mer partykänsla än julkänsla kanske. Fast jag förstår att det är svårt att vara måttfull när utbudet av slingor och slangar är så stort.

Jag har kommit halvvägs i min penicillinkur och börjar känna av det i magen och extrem trötthet. Jag sover som en stock och drömmer mycket, men slumrar ändå gärna till om jag sätter mig ner i soffan.

I går stod jag nästan hela dagen och pysslade vid diskbänken. Det känns bra för axlarna, men i natt har jag haft värk i vaderna. Jag antar att jag måste tänka på att vara måttfull även där, men det är ju så roligt när projektet flyter på.

Dagens julbild blir min pimpade ljusbricka i köksfönstret. På tal om måttfullhet…

jul2

Ha en skön söndagskväll <3

4 kommentarer

 1. Sandra från Finland

  Jag tycker att det här med måttfullhet är en så fascinerande sak. I teorin tänker jag att måttfullhet är något tråkigt, fastän jag vet att det i praktiken ofta är något eftersträvansvärt. Tur då att jag kan skriva poesi och annan fiktion där jag kan ta ut svängarna – jag har ju till och med en etikett som heter ”måttfullhet är ingen dygd” på min blogg! :p

  Hoppas du får en fin måndag!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   När jag växte upp fick jag lära mig att måttfullhet är en dygd och det var ju något som var hämmande, för jag visste inte då var gränsen gick och blev den där snälla, lydiga flickan som varken skulle synas eller höras. I dag tycker jag måttfullhet dels har med stil att göra, dels med välmående. Jag kan ex inte stå och pyssla flera timmar i sträck även om det är roligt, för då får jag ont i ryggen och benen. Jag måste kunna avbryta det roliga för att må bra. 🙂 Kram! 🙂

 2. Ditte

  Hos dig har du vacker frost i alla fall. Här har den ännu inte synts till utan det är ganska grått och med enstaka gröna inslag.
  Lite annat var det när jag var ute på landet i helgen, men grönt var det och mörkt blev det tidigt.
  Måttfullhet! Ja jag känner också igen det lite som en dygd från barndomen. Men idag tror jag knappast ordet är i bruk…Kan förstå att det är kämpigt för din kropp att staå länge så där får du se upp och kanske vara just måttfull.
  Hoppas nu att penicillinet hjälper dig, men det är starkt för magen….Kanske kan yoghurt hjälpa till lite.
  Din ljusbricka piggade verkligen upp och jag tyckte den var så fin.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   I dag är frosten borta. Det snöade lite i natt och under dagen har allt regnat bort. Konstigt vinterväder måste jag säga.
   Jag äter yoghurt m.m. och kämpar på…
   Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.