Marja

Den långa resan.

Mera ljusprytt.

I dag har jag tagit en paus i skapandet. Jag har lite svårt med att vara måttfull när det är så roligt, men det resulterar i att jag har svårt att varva ner och sover dåligt. Nu har jag bara en dag kvar på penicillinkuren och tanden känns bra, men i natt hade jag värk i bihålan upp emot ögat och ut emot örat och käkleden. Jag hoppas det inte är något med ansiktsnerven.

Jag behövde lite förströelse och som tur var hade vi bestämt att jag skulle fara och hälsa på min gamla arbetskompis. Hon hade bakat både saftiga saffransbullar och chokladbiskvier. Lyxigt värre. Sen hade hon gjort i ordning goda små kex med ost och päron på. Jag har som sagt något fel på djupseendet, för jag kunde inte urskilja päronskivan på ostskivan. Jag såg en liten bit av skalet och var tvungen att fråga vad det var. Jag brukar ju skylla på att jag har taskigt djupseende när jag misslyckas med akvarellmålningen.

Vi hade en trevlig fikastund, sen följde min kompis med mig in till centrum och jag letade motiv till dagens Onsdagstema (Ljusprydd).

En vacker prydnadstallrik blev fint upplyst av två ljus på det lilla bordet vi satt vid.

upplyst

Vi gick genom stadshusområdet och där finns fina runda lampor. Till höger syns den gamla gympasalen från regementstiden, som nu är omgjord till en populär restaurang.

upplyst3

upplyst4

Vi gick igenom Sagagallerian och vid utgången hänger denna vackra kristallkrona. Lite otippat så där.

upplyst2

Utanför Folkets hus hittade jag min bild.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vad trevligt att träffa en tidigare arbetskompis och mysigt med gott kaffebröd. Tycker du förmedlat både ljus och glädje i ditt inlägg och roligt att du också hittade ”vågen”.
    Vackra bilder som får belysningarna att framträda så vackert.
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.