Marja

Den långa resan.

Lördagstankar

En tröja som är lite trasig i sömmarna går väl an att ha hemma, men när armbågen börjar titta ut är det väl ändå dags att skrota den? Det är en svart-vit randig Gudrun och så skön att skrota omkring i här hemma. Nu snurrar den runt i torktumlaren och sen ska jag dela upp den i mjuka trasor att torka decoupagelim och färg med, så jag får ha den ett litet tag till.

I går snodde jag ihop några julkort. I år blev de enkla och alla efter samma mall, för jag börjar bli less på att ha alla pysselsaker flytande omkring i rummet. Jag har ju hållit på några veckor nu. Sen hittade jag ett klippark med ’vardagsänglar’ och medan jag tittade på en film på TV satt jag och klippte ut dem med den lilla saxen. Jag hade några tags av större modell, så jag gjorde julklappsetiketter av änglarna och spillpapper. Jag ska fota i morgon och visa hur fina de blev. Det är så himla svårt att fota nu när det är mörkt hela dagarna.

För en vecka sedan skrev jag att avslutningsfesten för Kulturhuvudstadsåret skulle gå av stapeln. Jag var en vecka för tidig. Det är i kväll som firandet ska vara kl 19.00 – 20.14 på Rådhustorget. Verkligen en exakt avslutningstid.

Längs Rådhusparken hade man satt upp storbildsskärmar med reklam för kvällen.

umea

umea2

Tänk om man hade haft dessa skärmar under invigningsceremonin. Då hade alla som var nere på stan kunnat se det fina programmet ute på älvens is.

På en stor scen framför Rådhuset pågick musik hela eftermiddagen. Rådhuset var upplyst och hade fått en rutig framtoning. Snyggt!

umea7

Klockan var 14.45 och det var redan kolmörkt. 

umea4

Ha en trevlig lördagskväll <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.