Marja

Den långa resan.

Det skapas kaos.

Det är mörkt hela dagen och det ösregnar. Jag vaknade till, konstaterade att det var mörkt och tänkte vända på mig och somna om när mitt öga fångade klockans urtavla… det var förmiddag.

Ute på balkongräcket sitter talgoxarna på rad. Jag ser att de flyger upp och ner mellan balkongerna, men jag vågar inte lägga/hänga ut mat åt dem. Visst är det förbjudet i flervåningshus? Det skulle vara mysigt med ett litet fågelbord med hus. Fast det skulle nog bara blåsa bort förstås.

Jag har tandvärk och tandläkaren har ingen tid förrän på torsdag. Jag har skickat iväg julpaketet och julkorten och nu måste jag ta itu med kaoset i mitt lilla hem. Jag skulle verkligen behöva en verkstad/ateljé att stöka runt i.

Så här ser det ut på min diskbänk, som är den bästa arbetsplatsen, eftersom jag kan stå och har tillgång till vatten.

kaos

kaos6

På köksbordet trängs lådor och tidningar med datorn. I ’Kravets låda’ samsas räkningar och scrapbookingpapper.

kaos5

kaos4

På (och under) soffbordet ligger högar med tidningar och pysselmaterial. Jag sitter och klipper och sorterar/planerar medan jag tittar på TV. Oj, där nere på golvet ligger skärmaskinen. Den får jag absolut inte trampa på.

kaos2

I soffan får jag samsas med detta.

kaos3

När jag bodde i trean var det inte bättre. Jag hade datorn i arbetsrummet, men när jag pysslade satt jag vid mitt stora runda bord i köket och lyssnade på radion.

Nu har jag TV:n på bakom ryggen och den senaste veckan har jag haft sällskap av ’Musikhjälpen’ hela nätterna. Det har faktiskt varit riktigt mysigt. Jag gillar att vara uppe på nätterna då alla andra sover.

Jag pratade med Johanna i går kväll och hon påminde mig om en tavla jag lovat göra till deras sovrum. Men först måste jag städa undan, så jag hittar det jag behöver.

Ha en lugn måndagskväll <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Jag kan förstå att du måste ha ditt material till hands. Det går ju inte att plocka det upp och ner och fram och tillbaka hela tiden. Du skapar ju hela tiden…
    Jag kan också tänka mig att om du ser allt material så kommer du också på vad du kan skapa av det. Lite som i ett klassrum; finns material synligt och inte i skåp befrämjar det kreativiteten och lusten att skapa.
    Hoppas tandvärken ger med sig…
    Kramar och tankar till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Problemet är nog att jag har för mycket material, ibland hittar jag inte det jag vill ha. Jag organiserar i lådor och mappar hela tiden. Idealet vore ett pysselrum med hyllor och skåp. 🙂
      Tandvärken kommer och går och jag tror den stora boven är käkleden. Ibland är det svårt att avgöra varifrån smärtan kommer.
      Kram! 🙂

  2. Freja

    Köksbord är perfekta att pyssla på, mycket bättre än skrivbord! Jag har turen nu att bo i hus och har ett pysselrum i källaren där vi ställt in ett stort köksbord som arbetsbord. Det är kanon! Och jag lät oxå musikhjälpen hålla mig sällskap!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag är lite avis på ditt pysselrum i källaren. Ett sånt skulle jag behöva. Jag skulle också vilja ha symaskinen framme… 🙂

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Oj vad många pysselsaker du har 😀 Men jag vet då i alla fall att det inte ser ut så där hela tiden, jag har ju fått kika in hos dig 😀 Men nog skulle du vara värd ett extra rum, enbart med såna här saker. Man vill ju inte lägga undan grejerna då man är som mest kreativ. //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har för mycket grejer, därför blir det så här. Jag har ju en hel garderob jag har grejerna i, så jag borde ju kunna hålla lite ordning. Eller så får jag stå ut med lite kaos mellan varven. 🙂 Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.