Marja

Den långa resan.

Alla vad där.

Oj, oj, oj, jag for ner på stan i dag. ALLA var där och det var rea i varje hörn.

Änglavingarna var slut på Mias Lustgård och så hamnade jag på Ur & Penn i MVG Gallerian. Tänkte bara titta in i förbifarten och hittade den perfekta reseväckaren till halva priset. Äntligen!

Det fanns massor med folk i den lilla butiken och bara en expedit. När jag började vänta, stod hon och bytte armband på en herrklocka. Hon bankade och bankade och det tog lång tid. Sen skulle det provas och bankas igen. Jag hade minst tio personer före mig, men envis som jag är tänkte jag vänta… I tur var en tjej med en julklappsklocka med för långt armband. Hon vill korta det med en länk. Bank, bank… Det blev inte bra. ’En länk till’, sa hon. Bank, bank, bank… det tog lite längre tid. Expediten var nöjd när klockan hamnat på handleden… men det var inte tjejen. Nej, den var fortfarande lite lös, tyckte hon. ’En länk till’, sa hon och jag och kvinnan bredvid mig kunde inte låta bli att le i smyg åt varandra. Expediten rörde inte en min, utan bankade på en gång till. Nu blev armbandet nästan för tajt. ’Går det att sätta tillbaks en länk’, frågade tjejen då, ’eller bara en halv länk’? Då tappade jag hakan och spärrade upp ögonen.

Expediten var verkligen proffsig. ’Du får med dig alla länkarna i en påse… vi börjar så här, så får du komma tillbaka om du vill sätta tillbaka en länk’, sa hon utan att röra en min.

Sen blev det ganska fort min tur, för flera som köat före mig hade tröttnat och gått. Det var bara ett par stycken som ville se på klockor som var inlåsta, så expediten fick lämna kassan och gå och låsa upp. Sen skulle det ju funderas och väljas klockor, så det var ju en himla tur att vi var några som stod där och vaktade kassan.

Sen fick jag växla en hundralapp i automaten för att kunna gå på toaletten. 20 st femkronor blev det ju… en till mig och 19 till tiggarna på stan.

På apoteket var det också kö, men då var jag redan luttrad. Så skönt att de har självbetjäningskassor på Konsum.

I bussen tappade jag mitt busskort mellan sätet och väggen och det var ett pillgöra att få ut det. En god stund stod jag med rumpan i vädret och krafsade.

När jag kom hem fick jag en fantastisk överraskning som balsam på alla vedermödor. I brevlådan låg en jul- och nyårshälsning, ett kort gjort på ett foto jag kommenterat hos min bloggvän Maria. Scrolla ner till cykeln. Jag gillar ju bilder på cyklar och jag tyckte så om de gröna nyanserna och skrev att det skulle bli en fin tavla. Nu har jag fått den. Kortet är dessutom lite uppljusat så det gröna framträder ännu finare.Tack snälla Maria! Du är nog den mest omtänksamma människa jag känner. 

Nu ska jag plocka ihop det jag behöver för ett par dagar i en liten väska. Väderleksrapporterna säger att det ska bli nollgradigt till nyår, så täckbyxor och tjocka halsduken får stanna hemma.

Ha en skön måndagskväll <3

 

6 kommentarer

 1. Ditte

  Envis, tålmodig, godhjärtad m.m….En eloge till dig! Jag vad gör man med en sådan kund som hon med klockarmbanet/länkarna. En superproffsig expedit var det verkligen.
  UNdrar om jag hade haft tålamod att vänta. Jo, kanske. Jag tränar ju på att få mer tålamod.
  Skönt att du fick uträttat ditt ärnde i alla fall.
  Vad roligt med cykelbilden! Härligt med sådana vänner.
  Önskar dig nu ett Gott Slut och Ett Gott Nytt År.
  Kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Först blev jag lite irriterad, men sen blev jag full av beundran över expeditens tålamod. Hon var ganska ung dessutom, men visade inte med en min att hon var stressad och less. Fast jag fick ett varmt leende av henne när jag tackade för mig.
   Ett gott slut och Ett Gott Nytt År till dig med! Kramar! 🙂

 2. Birgitta

  Jag fnittrade förtjust igenkännande åt det här inlägget roliga Marja.
  Tålamod är en dygd sägs det ju 🙂
  Ha det riktigt mysigt på din resa och Gott Nytt År!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Birgitta! Jag var inte alls stressad i dag. 🙂
   Ett Gott Nytt År till dig med! 🙂

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Tack själv Marja, för att du är just den du är. Och jag känner nog väldigt få, som skulle växlat en hundralapp, tagit 5 spänn själv till toa och ge resten av femmorna till dom som behöver dom, fint gjort av dig. Ha det så fint, dit du ska! //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.