Marja

Den långa resan.

Inre styrka.

”När du vill någonting verkar hela universum för att du ska kunna uppnå det.”

Så säger Paulo Coelho om januari månads ord ’inre styrka’ via sin karaktär Alkemisten.

inrestyrka

Önskar du dig något tillräckligt starkt och uppriktigt, kommer universums krafter att verka för att du får det. Det finns en bok som heter ’The Secret’ som förklarar det. Jag har inte läst den, men har en del erfarenheter av universums kärlek. Som barn hade jag, beroende på min situation, en mycket stark tro på universums goda krafter. De skulle hjälpa mig tills jag blev vuxen och kunde råda över mig själv. Kan man kalla det för ’inre styrka’?

Jag tycker det är svårt att definiera ’inre styrka’. Det har ingenting med muskelstyrka att göra, inte heller direkt med uthållighet/envishet. När jag säger att någon är stark, tänker jag att den människan har en självkänsla och ett inre lugn som gör att hen kan acceptera och uthärda svåra situationer. Jag kallar dessa människor för ’krigare’. Min syster var en utpräglad krigare, min dotter är det också. Jag var det som barn, men inte alltid numera.

Hur tänker ni?

För att uppnå sin dröm måste krigaren vara utrustad med en stark vilja och en stor förmåga att hänge sig. Även om han har ett mål är vägen för att uppnå det inte alltid den han hade föreställt sig.”
(Ur Handbok för Ljusets krigare)

Ha en lugn fredagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Håller helt med dig att det är svårt att definiera ”inre styrka”. Jag kan delvis vara en ”krigare” men med en del brister. Har inte alltid det inre lugnet, men det gästspelar då och då. Men skulle kunna stanna längre stunder. Kanske rent av flytta in hos mig så småningom. Men det dröjer nog.
    Jag är så förtjust i Paulo Coelho och hans sätt att tänka och formulera sig. Alltid mycket tänkvärt!
    Och jag vill trp på att om jag önskar mig något tillräckligt starkt så kan det uppfyllas.
    Ett exempel är när vi fick våra döttrar. Jag hade verkligen önskat och hoppas av hela mitt jag och även drömt om att vi skulle ha förmånen att bli föräldrar til tvillingar och så blev det. Dagen efetr drömmen ringde de och frågade om vi ville bli föräldrar till våra döttrar.
    Fantastiskt!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ibland får man kanske vänta på det man önskar sig, men förr eller senare kommer det på något sätt. Människor man möter av en slump, idéer som utvecklas åt rätt håll m.m. Så fint med dina döttrar. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.