Marja

Den långa resan.

Tumvrickartwisten.

lilatulpan4

Hur kunde jag missa att det var tulpanens dag i går? Jag som älskar tulpaner och brukar unna mig en bukett varje fredag under säsongen. Nu får jag skärpa mig.

I morse vaknade jag snorig och med en konstig känsla i kroppen. Javisst ja, jag var ju på vattengympan i går och då brukar jag bli snorig av klorvattnet. I går var det dessutom extra fuktigt i luften i bassänghallen. Jag tror det var något fel på ventilationen.

När jag sen kom upp och tittade ut, förstod jag känslan i kroppen. När temperaturen går från en massa minusgrader till ett par plusgrader över en natt, får jag ont. Inte värk, utan snarare en känsla av att varje liten cell blir utspänd (ytspänd?) och jag känner mig tjock och stel som en Michelingubbe. Det är bara en känsla, ingenting som syns, men det händer alltid när temperaturen stiger hastigt. Aldrig när den sjunker.

Det regnar ute och den fina pudersnön är en enda sörja nu. Vad är det för vinter vi har? (Jag fick en déjà-vu att jag skrev den frågan flera gånger på bloggen i fjol.)

Jag for ner på stan till Konstnärsshoppen. Häxorna ska ha pysselträff på söndag och jag ska göra kort till Alla hjärtans dag.Tänkte göra några extra och sälja på loppisen.

Bussen hem var knökfull. Det är ju fredag och många ungdomar bar på lila påsar med klirrande innehåll. Jag satt snett bakom en tjej som höll på med sin telefon. Hon hade lurarna i öronen och bläddrade i ett program med rörliga bilder. Videobloggar? Hon tittade aldrig färdigt på något utan bläddrade och blippade fram och tillbaka, så jag blev nästan yr. Emellanåt sms-ade hon och när hon skrev använde hon båda tummarna och det gick med en rasande fart. Men… hennes tummar låg i helt fel vinkel när hon gjorde det. Tummarna ska användas att greppa med, inte vridas ner på det där sättet. Handkirurgerna kommer då inte att bli arbetslösa i framtiden.

Förr när man skrev på maskin brukade man prata om pekfingervalsen. Vad blir det här? Tumvrickartwisten?

Men, vad är det med mig? Jag glömde ju köpa tulpaner!

orange

Ha en mysig fredagskväll <3

 

 

6 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Vilken fantastiskt vacker lila färg på tulpanerna! Jag måste nästan köpa mig vårens första bukett själv, då jag ska och handla imorgon.

    Här i Åbo är det också is- och snösörja, fy sjutton, så tråkigt. Jag slirade omkull med cykeln idag. Turligt nog slog jag mig inte, men jag fick gå resten av dagen med blöta skor och strumpor. Nu får cykeln snällt stå i källaren tills det har antingen töat eller fryst till ordentligt!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tulpanbilderna är på fjolårets buketter jag köpte åt mig. De lila var lite speciella. Jag ska också köpa mig en bukett i morgon.
      Var rädd om dig, Sandra, och låt cykeln stå inne. Själv går jag inte ut utan broddar på skorna.
      Ha en skön helg! Kram! 🙂

      • Sandra från Finland

        I den stora supermarketen där jag handlade idag var alla de billiga tulpanerna slut. Turligt nog finns en blomsterhandel i samma lokal, så jag stack mig in dit istället. Där hade de tulpaner, lite dyrare förstås, men jag fick lila tulpaner, just den färg jag ville ha! De är en aning mer rödlila än de på ditt foto. Dessutom var de från grannkommunen Lundo, så det kändes extra bra 🙂 Nu ska jag titta på tulpanerna och vara glad resten av dagen, har jag tänkt.

        • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

          Så härligt! Jag kom ihåg att köpa tulpaner i dag… det blev Norrlandsodlade rosa. Nu kan vi njuta av våra tulpaner. 🙂 Ha en skön helg! Kram! 🙂

  2. Ditte

    Visst kommer handkirurgerna att ha sin framtid säkrad långt framöver, den saken är klar. Men de är ju ganska få…
    Visst är det faschinerande att se och samtidigt blir jag lite skrämd. Livet kan inte bara vara sociala medier…Eller?
    Så, snön har försvunnit hos er i norr också. Ja, vad är detta för vinter? Några svar får vi nog inte.
    Trevligt med Pysselhäxorna på söndag…
    Och hoppas du snart känner dig bättre i kroppen.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, snön smälter och nu är det så där snorhalt igen. Inte kul. 🙁 Kroppen känns bättre i dag, men jag känner mig konstig i knoppen. Skyller på vädret där med. 🙂
      Ha en skön helg! Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.