Marja

Den långa resan.

Nostalgi och flås i örat.

I dag har jag inventerat mina sysakslådor. Jag har ganska bra ordning på trådrullar, knappar, band och spetsar eftersom jag sorterade bra innan flytten för två år sedan. Nu hade jag glömt vad som fanns kvar.

spets

Den här fina spetsen har jag faktiskt virkat själv. Den enda jag virkat i mitt liv. Jag sydde vita lakan och örngott och broderade monogram när jag skulle gifta mig i slutet på 60-talet. Örngotten har jag slitit ut och lakanen hänger som gardinkappor i ett kök i Finland.

handduk

Jag sydde handdukar också i linne och halvlinne och broderade mitt monogram. Tammerfors textilfabrik hade precis designat handdukstyg i halvlinne med blommönster och jag sydde blå och gula handdukar. Jag använder dem fortfarande som ansiktshanddukar och de har inte nötts ett dugg. Det är lite besvärligt att vi inte har mangel i den här tvättstugan, så jag måste ångstryka dem.

Jag hittade en plåtlåda med en massa knappar i soprummet där jag bodde förut. Fina retroknappar. En del har jag sålt på Tradera och nu har jag plockat ihop några påsar till loppisen. I morgon efter lunch lägger jag ut dem i bås F05. Jag kollade in mina spetsar och brodyrer också, men de flesta vill jag behålla. Brodertråden (moulinétråd?) ville jag också behålla, blev plötsligt sugen på att börja brodera igen. Somliga broderar på sina scrapalster…   eller syr sömmar med symaskin. Jag har inte gjort det så mycket än, men man vet aldrig.

Jag brukar vara trött på fredagarna efter torsdagskvällens vattengympa. På dagen var jag i grannhuset hos föreningens ordförande och vi skrev vår lilla årsredovisning. Vi får hjälp av en ekonom på HSB-kontoret med den ekonomiska redovisningen och budgeten, så vi känner oss ganska trygga där. Vi gick igenom alla hålltider för inlämnande av motioner, dagordning till årsmötet m.m. och har nu läget under kontroll.

Hon har en svart lurvig hund som fortfarande är valp trots att han inte är liten. Han satt bredvid mig i soffan, slickade mig i nacken och flåsade mig i örat. Det är länge sedan någon flåsat mig i örat så där kärleksfullt. Ha, haa. Nu har jag lite kliande ögon, men det var det värt.

Ha en mysig fredagskväll <3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.