Marja

Den långa resan.

Jag skämdes.

mangfald5

Jag minns inte när jag senast gjorde det, men i dag skämdes jag. ’ Vi ska ta ut komfortsulan’, sa den trevlige ortopedteknikern och tog min gamla sko, ’och hälla ut lite sand’. Ur min sko! Vilken tur att han satt bredvid den stora papperskorgen, så det blev nästan en naturlig handling.

Klart jag skulle ha tänkt på hur mina skor såg ut inuti efter 4-5 vintrars flitigt användande. Fy på mig!

För övrigt gick det bra hos ortopedteknikern. Jag fick platta, tunna sulor med 7 mm högre yttersida att lägga under komfortsulorna. Mina Ecco-skor blev godkända även för framtiden. Jag ska bara se till att köpa modeller med ’ledade’ yttersulor. Jag fick även ett extra par sulor för lite smalare läster. Snabbt och behändigt och inte så dyrt heller.

Jag skulle få lite ont i musklerna, sa han, innan jag vant mig. Jag tog mig hem och nu har jag suttit hela eftermiddagen med sendrag under båda fötterna.

Veckans tulpanbukett är en glädje av mångfald.

mangfald

Varje individ får utvecklas i sin takt, men sammanhållningen är fin i vasen. Tolerans, skulle jag använda som övergripande beskrivning. Föder många tankar.

mangfald6

mangfald2

mangfald3

Min granne meddelade att han kollat upp ’klonket’ på grannens balkong. Det är tydligen ett fågelbord som slår mot räcket när det blåser och ’det stör inte dem själva’, säger de. Hmm… tolerans eller hänsyn? Vilket ord skulle ni välja här?

Ha en trevlig måndagskväll <3

6 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Jag har också fått nya stödsulor, plattfotad som jag är, och det tar verkligen ett tag för fötterna att vänja sig! Jag var tvungen att köpa nya skor också, och jag sörjer lite att jag nu måste tänka en gång extra på vad jag väljer för skor. Ibland struntar jag ändå i det och går i högklackade stövlar eller platta Converse – och på somrarna går jag barfota mest hela tiden!

    Det är nog en väldigt tjusig tulpanbukett du har! En riktigt regnbågsbukett 🙂

    Hoppas du får en fin vecka!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, man får nog vara beredd på en inskolningstid. Teknikern sa att man kan varva med ’vanliga’ skor om man vill.
      Jag blir så glad när jag ser på buketten… Kram! 🙂

  2. Ditte

    Skönt att besöket hos ortopedtecknikern gick bra. Förstår att det är lite pyssel innan allt faller på plats.
    Tyckte omuttrycket ”tolerans” vad gällde dina tulpaner. Tycker överlag om det ordet. Gillad även mångfaldheten i din bukett.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, besöket gick bra. Jag trodde vi skulle behöva gjuta sulor, men de här är enkla… och subventionerade, så jag behövde bara betala 200,- för två par.
      Ja visst är buketten vacker! Kram! 🙂

  3. Paula i pörtet

    Haha, skrattar högljutt och gläds över att du bjussade på dagens glada med sand i skorna!
    Jag har flera gånger fått köpa ortopediska skor, några gånger har jag även fått rabatt via landstinget eftersom mina vrister är förstörda. Har ju brutit bägge, dock inte samtidigt. och de skruvar och muttrar som sitter gör att foten är både stel och tyvärr instabil. Trist dock med kramp under fotsulorna, i vissa skor brukar mina fötter domna bort, ett tecken på att de är för hårda.
    Skrattade åt dagens tisdagstema, har ju inte fotat annat än snö senaste veckorna. Men, jag ska väl klämma ur mig ett snöfoto till vad det lider ikväll.
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag hade ju ingen aning att det fanns sand under den där komfortsulan. Jag har aldrig haft någon anledning att ta ut den ur skon.
      Synd om dina vrister… fötterna är ju så viktiga. Jag har inte haft sulorna i dag, måste vänja mig långsamt. Kanske bara gå inne med dem, eller en tur runt huset.
      Ska gå in till dig nu och se om du hittat några snöbilder. 🙂 Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.