Marja

Den långa resan.

Plocka och organisera.

Det var nog tur att jag inte försökte klättra upp till den där inplogade brevlådan jag visade i gårdagens inlägg (jag hade hur som helst inte klarat det), för det verkade som att den inte tömdes i förmiddags.

När jag tittade ut genom fönstret, råkade jag se postens bil sakta åka förbi den. Den ska ju öppnas på undersidan och så ska innehållet fångas upp i en säck, men nu fanns där inte utrymme för det.

I kväll när jag for iväg till akvarellen kollade jag och såg att det fanns en klätterstig upp för backen och spår under lådan. Den var tömd. Undrar om det fanns något i den.

Dagen har gått till att plocka, plocka och organisera. Jag har en tendens att röra till det för att jag inte plockar upp efter mig. Hela sovrummet var fullt med påsar och grejer som blev över från loppisen. Köksbordet svämmade över av tidningar och öppnad post och soffbordet och soffan var fullt med scrapsaker. I en av korgstolarna låg det tvätt som skulle strykas och i hallen stod en korg med sådant som jag bara släppt ner där.

Jag köpte ju två stora vita lådor i går och de blev så fina på varandra i sovrummet med fleecefiltar i den ena och smågrejer i den andra. Ovanpå dem en rund korg med tidningar. Enkelt och fräscht.

Glasburkar, ljusstakar m.m. stuvades in i en likadan låda i städskåpet, scrapgrejerna for in i sitt skåp, några tröjor och örngott blev strukna… I hallen står nu en stor kasse med grejer till myrorna och några saker som ska upp i förrådet. Det är så himla skönt när det blir ordning.

Sen for jag till akvarellen och det var trevligt som vanligt. Vi målade stilleben. Jag målade tomater, paprikor, potatisar och en lök på ett blått fat. Det blev så där, som vanligt. Men det var kul.

imotljus

God Natt <3

 

 

6 kommentarer

  1. Paula i pörtet

    Hej, om någon är snäll kallar han mig bohem. Egentligen är jag en stor slarva. Tycker det är så trist att ordna och fixa och dona. Min dotter är pedant av stora mått, till och med pennan på skrivbordet ska vara i exakt rätt position, jisses, undrar vem hon brås på.
    Kan du inte fota och visa någon tavla du målat. Stilleben har jag aldrig målat, skulle säkert ha lite problem med proportionerna.
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Under studietiden bodde jag ihop med en tjej som kallade mig för bohem. 🙂 I grund och botten njuter jag av ordning och reda, men jag tror inte man kan hjälpa hur man är.
      Jag lägger sällan ut akvareller jag målat, eftersom jag tycker att de är så dåliga. Kolla under kategorin scrapbooking/akvarell, så finns där kanske några. Stilleben är svåra just för att det är svårt att få till proportionerna. 🙂
      Kram! 🙂

  2. Ditte

    Visst är det skönt när man får ordning på sina saker, men ibland är det naturligt att de svämmar över. Nu har du ju fått till mer plats med hjälp av nyinköpta plastlådor. Blev nog jättebra.
    Förvaring i lägenheter teb´nderar ofta till att vara bristfällig.
    Och med några kassar till myrorna och några till vinden så kan du få svängrum igen.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ha, haa, vi är nog inne här samtidigt nu. 🙂
      Ja, det är en ständig kamp när man har en liten lägenhet och ibland önskar jag att jag inte hade så stökiga hobbies. 🙂 Min kompis som bara läser böcker hela dagarna, har det så städat hemma hos sig.
      Men vi är alla olika och jag får stå ut med mig själv. 🙂 Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.