Marja

Den långa resan.

Vilken tur att jag alltid har pappersnäsdukar i väskan.

Jisses, Utopia har överträffat sig själv. De bygger upp och bygger ut och alla klädeskedjor som finns i Sverige verkar vilja trängas där.

I dag upptäckte jag att de byggt nya toaletter. Ett damrum med sex båser och ett herrum med ?? och en stor handikapptoalett med skötbord. Och riktigt lyxiga var båserna, med självspolande toalett, guldkran och svarta spegelväggar med bling-bling-strössel i kaklet. Men INGET TOALETTPAPPER i den stora hållaren. Det var ju en miss.

utopia

utopia2

utopia3

utopia4

När jag satte mig ner fick jag för mig att det fanns en övervakningskamera någonstans, det kändes så spejsat. Så fort jag steg upp från stolen, spolade den av sig själv. Hoppsan! Hur är den månne inställd… efter tid… efter tryck… efter ljus/mörker? Eller fanns det en kamera kopplad till en övervakningspanel? Jag var ju bara tvungen att kolla om den stora knappen ovanför toalettstolen fungerade, och ja, efter några sekunders övervägande, spolade toaletten en gång till.

Jag öppnade handikapptoalettdörren och tog ett par snabba kort utifrån korridoren där man tydligt ser de pimpade väggkaklen. Och den stora spegeln.

utopia6

utopia7

På stan står stora snöblock och väntar på ’konstnärerna’ som ska delta i årets snöskulpturtävling. Temat är ’Tiden börjar på nytt’. Ska bli så kul att se alla fina skulpturer sen. Får väl åka ner med kameran på lördag.

Ha en skön torsdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Ha,ha … Det där med den nya toaletten var verkligen roligt . Ibland bli man verkligen fundersam .
    Här i Lidköping är det sämre ställt på toalettfronten .
    Folk får leta sig fram mellan kafeer för att hitta en dylik inrättning . Det var tal om att man skulle göra en större satsning med en alltid öppen offentlig toalett , men sen verkade det bli för dyrt !!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Utopia är ju en ny maffig galleria och så klart ska toaletterna också vara något extra. Men de är gratis och mitt i stan och väldigt fräscha. Förutom det där med toapappret då. 🙂
      Vi har också en gratis offentlig toalett på ett torg, men där blev en man instängd häromdagen, så dit går jag inte mer. Den spolade en extra gång när man gick ut. 🙂 Sen har vi också Folkets hus mitt i stan… och andra toaletter som kostar en femkrona, så man behöver inte gå omkring kissnödig på stan. 🙂
      Ha en skön helg! Kram! 🙂

  2. Ditte

    Så bra med fräscha toaletter och som jag hoppas, kostnadsfria. Men kansk emåste man tillhöra ingenjörssläktet för att förstå sig på dem.
    Vad gäller toapapper så lärde jag mig i Peking att alltid ha med pappersnäsdukar. Och de kom ofta till användning, plus våtservetter.
    Många gallerior i Stockholm tar betalt för toabesök. Men nu har jag listat ut att man i varje fall i Skatteskrapan och högst upp på Åhléns City kan gå på toa utan att betala 10 kr. Alltid något. .
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har alltid pappersnäsdukar och våtsavetter/intimsavetter med mig i väskan… och oftast också en liten flaska handsprit, så jag klarar mig. Det var bara så kul att mitt i all den där lyxen, så var toapappret slut. 🙂
      De här toaletterna är gratis, annars kostar det 5,- att gå på toaletten här i Umeå.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.