Marja

Den långa resan.

Pinsamt!

Måndag och ingenting inbokat. Plusgrader ute. Då blir det en promenad med tidningar, plast m.m. till återvinningskontainerna vid OK.

Gatorna har blivit hyvlade och den smutsiga modden har skvätt upp vid sidorna. Vårkänsla i luften. Och… vad har hänt? Den stora hundskiten är borta och det är inte så att den blivit övertäckt. Nej, någon har plockat upp den. Halleluja!

Vi var några stycken vid kontainerna. Alla hälsade på varandra. Jag tror att Umeborna är bra på att sortera för återvinning.

Sen gick jag in på OK för att köpa en liter mjölk. När jag står med mjölkpaketet i handen och tittar på något annat i hyllan, tappar jag det i golvet och det går sönder så det skvätter mjölk på golvet. Nej, så pinsamt. Jag går efter ett nytt paket och tar med båda till kassan.

Medan jag står i kassakön välter en man ner en massa kanelbullar på golvet vid den andra kassan. Han plockar upp dem och lägger tillbaka dem i lådan. ???

När det blir min tur erkänner jag min klumpighet och erbjuder mig att betala för båda mjölkpaketen OCH torka upp på golvet. Jag behöver inte göra någotdera. Mannen vid den andra kassan köper en kanelbulle och erkänner också vad han gjort. Han blir också förlåten och tjejen i kassan tömmer burken och hämtar nya bullar.

Ordningen är återställd och då blir jag nojig. Tredje gången gillt… vad händer nu? Jag håller andan när jag tassar förbi bensintankarna och gasolbehållarna och hoppas att de inte ska explodera.
Jag klarade mig helskinnad ända hem.

Veckans tulpaner är vackert rosaröda med vita kanter.

veckans

Några av förra veckans dröjer sig kvar och har fått flytta till en liten vas. De åldras med behag.

forraveckans

Jag hittade en grön vas på Myrorna som passar fint med mina gröna blomkrukor. Nackdelen med den är att man inte ser vattennivån, lite obekvämt med törstiga tulpaner.

nyvas

Ha en lugn måndagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Skönt att ordningen blev återställd på OK. Både mjölken och kanelbullarna fick upprättelse och ingen tredje ”roddighet” inträffade. Skönt!
    Din gröna vas är så fin och påminner mig om att jag snarast till spanienboendet bör skaffa ett par nya vaser. Får bli ett besök i en secondhandbutik.
    Måste verkligen beundra dina vackra tulpaner. Så vackra!
    Kramar och en trevlig kväll önskar jag dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Nej, inga fler klantigheter. 🙂
      Jag gav bort flera vaser när jag flyttade, men nu börjar jag samla på mig fler igen. 🙂 Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.