Marja

Den långa resan.

Tur i spel…

cuttlebug2

Jag har blivit med en begagnad Cuttlebug. ’Grodan’ kallas den också i vardagstal. En apparat som fungerar som en liten handvevad mangel och som man kan stansa bilder, bokstäver, ramar m.m. i. Så här ser den ut när den är uppfälld.

cuttlebug

De här små plastmaskinerna är förhållandevis dyra och kräver en hel del tillbehör, så jag har aldrig funderat på att köpa en och har klarat mig utan i 10 år. Jag har köpt färdigstansade dekorationer för scrapbooking på Tradera för en billig penning och sen har Pysselhäxorna köpt in en gemensam som vi har kunnat använda på våra träffar.

I dag hade vi årsmöte med Pysselhäxorna och det bestämdes att föreningen skulle upphöra och det material som vi ägde gemensamt skulle säljas. Pengarna skall gå till Barncancerfonden. Vi fick skriva upp oss på det vi ville ha och sedan lottade vi om vi var flera på samma sak. Allt var väldigt billigt, så då slog jag till på Cuttlebugen och lotten föll på mig. Vilken tur jag hade och det blev bara bättre, för jag vann nästan alla tillbehören jag ville ha också och förvaringen till tillbehören. Det var inte klokt! Jag funderade nästan på att springa ut och köpa mig några trisslotter medan turen satt i. Nu ska jag sätta in några hundralappar på Häxornas konto och bidrar då till Barncancerfonden. Det känns bra!

Föreningen Pysselhäxorna finns alltså inte mera, men vi ska fortsätta träffas och pyssla i någon annan form och har nu ett nytt namn. Men jag vill ju fortfarande vara häxa…

Vi hade väldigt trevligt eftersom vi var ganska många i dag. Vi firade med tårta och förutom utförsäljningen var det utdelning av priser för utmaningar och så fick vi alla en present, ett hopplockat scrappaket.

Lite pyssel hann jag också med. Jag hade plockat fram mina foton från huset i Fåglum, för nu ska de, efter snart 4 år, äntligen in i albumet. Jag gjorde grundjobbet, d.v.s. valde papper och layout och fäste korten. Nu återstår pimpningen.

Utmaningen till dagens träff var ett alster med något rosa på och spets. Jag deltog med detta kort. Jag ser nu att spetsen är upp-och-ner.

myheart2

Den misslyckade kakan smakar ändå bra och i går gjorde jag så här fina bakelser med en kakskiva, vispgrädde och jordgubbar som legat en stund i Agavesirap.

kakan Ha en skön söndagskväll <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Grattis! Vilken tur du hade! Och kanske hade det varit idé att köpa ett par TRisslotter också, nu när du ändå var på G med lyckan.
    Ett vackert kort hade du jort och så fint med dina detaljer också.
    Ofta är s.k. misslyckade kakor godast och den här med jordgubbarna och vispgrädden så så smarrrig ut.
    Roligt att så småningom få se fler alster där din ”maskin” medverkar.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, jag hade en otrolig tur, för utan tillbehör (mallar) skulle jag inte köpt maskinen och de såldes alla separat, men jag fick den ena efter den andra. Jag tror det var lim eller något annat kladdigt på min lapp, för den drogs upp ur påsen hela tiden. 🙂
      Kram! 🙂

  2. Paula i pörtet

    Hej, men så roligt att du vann den fina manicken! Har aldrig sett eller hört talas om en dylik. Jag är mycket anti-manick, har numera så svårt för allt som kräver någon typ av teknik för att fungera.
    Och fint blev ju resultatet. Och tänk så många roliga stunder du nu har framför dig. Jag har ursvårt att få till något produktivt och kreativt när jag är själv, behöver verkligen vara i en grupp och det finns det dåligt med här hos mig.
    Men varför upphörde gruppen? Om ni ändå ska fortsätta under annat namn?
    Kram från pörtet

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Den här manicken hör till den stora kommersen kring scrapbookingen och kostar kring en tusenlapp, så jag har inte haft någon tanke på att köpa en. Nu fick jag den för 200,- och då kunde jag inte låta bli. 🙂
      Föreningen Pysselhäxorna upphörde som registrerad förening, för vi hade svårt att få ihop en styrelse. Vi har träffats som studiecirkel det senaste året och kommer antagligen att fortsätta så. Det nya namnet blev Pysselpinglorna. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.