Marja

Den långa resan.

Förvirrande och förvirrade.

I kväll kom jag hem med en senare buss från vattengympan, för jag blev tvungen att hjälpa till att lösa ett mysterium.

En av kvinnorna kom in i omklädningsrummet till ett tomt skåp. Hon stod med nyckeln i högsta hugg och skulle låsa upp sitt skåp… men både lås och innehåll var borta. Det verkade ju otroligt att någon skulle bryta upp skåpet och länsa det totalt, när olåsta skåp inte hade rörts. Vi hjälpte henne att kolla alla skåp systematiskt, jag provade nyckeln i alla lås, utan resultat.

Det blev lite kalabalik bland oss kvinnor. M stod med badlakanet virat om kroppen… förutom kläderna hade hon haft mobilen och hemnycklarna i skåpet. Hon måste ju få hjälp att komma hem och komma in i sitt hem… vi måste polisanmäla… den stackars vikarien kallades till platsen… Det var något lurt med det hela, för vem bryter sig in i ett skåp för att ta kläder, när det fanns olåsta skåp med kläder? ”Det måste vara zigenare”, sa en kvinna. No comments!

Jag frågade M om hon kanske hade varit i männens omklädningsrum? Nej, så vimsig var hon inte. Till slut gick vi ändå in i det andra omklädningsrummet och där hängde hennes kläder i ett låst skåp. Mysteriet löst!

Det var två män med på vattengympan i kväll och på något sätt hade hon lyckats gå omlott med dem när hon bytte om. Vi skrattade alla högt och lättat. Så tokigt det kan bli.

Det finns en orsak till att vi blev extra uppjagade. För två år sedan hade någon/några gått in och länsat skåpen på plånböcker och mobiltelefoner. Till och med skåp med hänglås var uppbrutna. Efter det har dörren in till korridoren varit låst och vi har blivit insläppta vid bestämda klockslag av ledaren. I dag stod den dörren olåst när jag kom dit och innan vi började bad jag vikarien gå och låsa den. Hon och jag räknade snabbt ut att det bara funnits en lucka på 10 minuter då omklädningsrummet varit tomt, så därför blev vi väldigt förvirrade.

Stackars vikarien, förra veckan hade en kvinna tappat nyckeln till skåpet där hon hade alla sina kläder. Den återfanns med gemensamma krafter och så hände det här  i dag. Nästa gång kanske någon glömmer sig själv i bastun… Ja, vi får nog hålla reda på varandra.

Det har varit ett lustigt dygn. I natt drömde jag en lång och förvirrande dröm som jag tänkt på hela dagen. Den hade tre tydliga komponenter, varav en den återkommande toalett/skitdrömmen. Vi kom att prata om utedass på träffen med Häxorna i söndags, för jag höll på med bilderna på den gamla uthusbyggnaden och dasset i Fåglum. Jag berättade om mina återkommande drömmar och sa att det var länge sedan jag drömt en sådan där skitdröm. Nu gjorde jag det och en ganska komisk variant den här gången, men jag kan ändå inte berätta den här på bloggen. Hur som helst har jag haft mycket att fundera över i dag.
Jag drömmer i perioder och ofta är det samma dröm i olika varianter, tills jag fattar budskapet.

Ha en trevlig torsdagskväll <3

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Skönt att mysteriet blev löst och att ni var flera hjärnor som kunde hjälpas åt att klura. Jag har också varit med om se andra som fått sina skåp länsade så numer om jag går och badar i en sinhall tar jag med alla saker och kläder in i simhallen i en väska…

    Vad gäller drömmar så kan de ju förekomma i de märligaste slag…
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vi har ju varit ganska trygga nu efter det att dörren till korridoren är låst, men man kan aldrig vara för säker på att inget ska hända. Jag har ett ordentligt lås med mig till det skåpet jag använder och nyckeln har jag med mig i necessären in.
      Drömmar är fantastiska…
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.