Marja

Den långa resan.

My guilty pleasure.

Förutom att gå runt på loppisar är min ’guilty pleasure’ att avsätta tid för att gå i lugn och ro och titta på och plocka ihop pysselgrejer i någon butik. I dag åkte jag till Biltema. Dit åker jag 1-2 gånger per år och köper i stort sett samma saker. I dag blev det två pannåer (jag ska scrappa tavlor i helgen), ett litet akvarellblock, en hobbysax som någon rekommenderat, en stor rulle dubbelhäftande tejp, en decorpenna i guld, hålförstärkare och handkräm.

hobbysax2

Handkrämen med olivolja är billig och mycket bra. Jag använder den till både händer och fötter.

Hobbysaxen är teflonöverdragen och har små taggar i eggen. Den är bra… jag testade papper, kartong och plast, men ska öglorna vara så här snea? Eftersom skänklarna ligger exakt mot varandra, antar jag att det handlar om ergonomi. Tänkte inte på att jag är vänsterhänt.

hobbysax

Jag tog mig tid och flanerade runt mellan alla hyllorna. Badrumskrokar som ser ut så här… är det roligt? Not! (Jag vet att jag har taskig humor.)

badrumskrokar

Däremor blev jag alldeles bedårad av dessa små gummigrisar som grymtar så mysigt när man klämmer på dem. Hundleksaker. En kvinna tittade långt på mig när jag stod och klämde och klämde… Nöff, nöff… så söta.

grymtgris

Sen blev jag väldigt förtjust i en sköldpadda i cement. Ställde den på golvet och kunde se den hemma hos mig, i synnerhet på sommaren ute på balkongen. Den var ganska stor och tung… inte alls dyr… men den fick ändå inte följa med hem. Jag var så till mig att jag glömde ta en bild. Jag har på känn att jag nog snart har ärende till Biltema igen.

Sen har de väldigt bra utbud på små och medelstora förvaringsboxar i plast. Såna behöver jag ju för att hålla ordning på alla mina små pysselpryttlar. Jag behärskade mig här också, för jag måste kolla om jag behöver nya lådor först och vilken sorts lådor. Jag älskar lådor med fack som jag kan organisera pryttlarna i.

I går köpte jag en Kalanchoe av den här sorten. Jag väntar på att alla knoppar ska slå ut i små vita ’rosor’.

kalanchoe

Nu väntar snart finalen av ’På spåret’. Jag tror den blir spännande.

Ha en mysig fredagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Biltema är ju jätteroligt och tänk så mycket som finns. Här kan jag också gå länge och botaniesera bland hyllorna. Troligen hade jag inte letat just direkt pysselsaker men en hobbysax är alltid bar att ha, fina pennor, papper och en massa annat också. Bra priser tackar man inte nej till.
    Jag är spänd på på sköldpaddan, men den kanske kommer med på bild nästa gång.
    Kram!
    Och visst var ”På spåret” spännande.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, På spåret var så spännande och jag är glad att Elisabet och Jesper vann. De är så duktiga och kompletterar varandra så bra.
      Sköldpaddan kommer nog att dyka upp på min balkong i sommar. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.