Marja

Den långa resan.

Lördagstankar.

21februari2015(2)

Jaa, Elisabet och Jesper vann ’På spåret’ i går! Det var de verkligen värda, de kompletterar varandra så bra i en sådan här tävling.

Dagens promenad företogs med alla muskler spända från ryggslutet till tårna. Jag var glad att jag hade både broddar och gåstavar med bra spetsar. Snorhalt var det.

Nere vid sjön kunde man gå på skaren och jag fick lust att promenera rakt över till andra sidan, solsidan, men hade inte riktigt tid, för man ska ju ta sig tillbaka också. Dessutom ser det smalare ut än det är i verkligheten. En joggare kom springande från andra sidan och någon verkade ha försökt cykla över.

21februari2015(3)

Skuggorna var långa ute på isen.

langaskuggor2

langaskuggor

På skogsvägen var det isgata. En hundägare gick tryggt med icebugs på sig, medan den lilla Bulldogen halkade hit och dit på sina korta ben. Tänk Bambi på hal is, fast en Bulldog. Jag bara väntade på att den skulle hamna platt på magen med benen åt alla håll.

Jag smög på snösträngen på kanterna av vägen och tog mig ganska fort in till trottoarerna. Jag skulle ändå upp till kiosken för att köpa mjölk.

Jag har tittat på reprisen av Renées brygga. Visst är det många kändis-terapi-program nu på TV? Renées brygga, En clown till kaffet, Klockan nio hos stjärnorna, Realitystjärnorna på slottet, Stjärnorna på slottet och så det där programmet med deckarförfattarna. Har jag glömt något? Man samlar ihop ett gäng ’kändisar’, som får en egen dag då man förväntas berätta om sig själv och dra fram eventuella skelett ur garderoben, samtidigt som man ska styra upp dagens program.

Medan jag var ute och gick i dag planerade jag hur jag skulle lägga upp en sådan dag. Ja, ni kan ju gissa vad jag skulle göra. Vad skulle ni hitta på?

I natt drömde jag igen och nu en annan återkommande dröm, att jag blir av med min handväska. Det är ju en katastrof att bli av med den och för mig brukar det vara värst att bli av med mitt ID-kort. I drömmen alltså. I natt var jag på resa, hade ’tuppat av’ och allt mitt bagage var borta när jag vaknade. Det hade kommit bort när vi hade bytt färdmedel. Reseledaren hade tagit med min axelväska, men handbagaget var borta och där fanns min necessär och sminkväska.  Det var ju intressant och ett framsteg att det inte handlade om handväskan den här gången. Fokus har alltså skiftat från identiteten till ytan och det kan jag leva med.

Nu ska jag se på Junior Masterchef USA. Har ni sett det programmet? Barn som lagar mat och jag skulle inte kunna tävla med något av dem. I dag är det final mellan två killar i 12-årsåldern.

Ha en lugn lördagskväll <3

10 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det är väl våra rädslor som avslöjar sig. Ibland kan det blir riktigt kusligt. 🙂

  1. Lena i Wales

    Oh, vlika underbara vinterbilder! Jag kan förstå att ni kan vara trötta på snön nu, men för mej som ingen sett i verkligheten i år, är det underbara bilder!
    Ha en bra fortsatt helg!

  2. Paula i pörtet

    Hej, vet du, jag har lyckats hålla mig ifrån vartenda ett av dessa nya dokusåpor eller vad vi nu ska kalla dem. Reneé hade jag kanske kikat på, men då var det något annat som drog på en annan kanal. Annars är jag kallsint till alla typer av sk kändisar. Bra att du klarade dig helskinnad på halkan, det är lika illa här.
    Master Chef däremot är en favorit, både den engelska och australiensiska, Amerikanska är lite väl högljudd och tävlingsinriktad, typ vinn eller gå och häng dig själv…
    Angående boken av Salomonsson, hon läser ju in sig på autentiska gamla kriminalhandlingar och spinner sina romaner runt sådana, så då får man ju acceptera att det är tragiska händelser som avhandlas. Hur som helst så skriver hon med en helt egen stil och en som jag gillar skarpt
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag följer inte alla såpor, men tittar på ett och annat avsnitt för att jag är nyfiken och för att jag ska kunna ha en egen åsikt. 🙂
      Jag njuter av Anita Salomonssons språk och gillar hennes berättelser.
      Kram! 🙂

  3. Märta

    🙂 Visste inte att en lärare också skriver snorhalt 🙂
    Helt riktig man får verkligen kämpa med isen. Vintern blir som i omgångar. Jag hoppas vi får en lång fin vinter det som är kvar till påsk. Fina bilder! Kul att se de berömda stolarna, omtalade iaf som är på biblioteket. Jag hinner inte lägga märke till detaljerna när jag gör något på kvällen. Det var så trevligt att se dig. Måste ta mig tid att ses igen.
    Vilken drömvecka du haft. Det måste vara något på gång. Jag tror att man bearbetar i drömmen något som hänt eller omedvetet händer ikring sig.
    Ha det så fint. Kram!!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      🙂 När jag slutade som lärare bestämde jag mig för att inte irritera mig på hur folk skriver, samt att själv skriva precis som jag vill. Jag var så less på allt rättande. 🙂
      Ja, det var trevligt att ses och föreläsningen var bra.
      Jag fortsätter drömma… varje natt nu… 🙂
      Kram! 🙂

  4. Ditte

    Vilken skön promenad du fick och visst är det skönt med alla tankar man hinner tänka under tiden man går och som sedan kan flyga mot andra mål.
    Förstår att det fortfarande är halt och att det vill till att röra sig försiktigt.
    Jag tycker verkligen om dina fina vinterbilder och känner mig lite som om jag var med på promenaden.

    Ja, dessa tv- program som görs för att det skall vara just ett program. Lite trist och slätstruket. Tittar inte så mycket…
    ”På Spåret” gillar jag och extra roligt var att Elisabeth och Jesper vann.
    Tittade också på förra omgången av ”Stjärnorna på Slottet” och tyckte det var bra för de medverkande var så olika och ingen var slätstruken.

    Vad gäller dina drömmar så verkar du vara inne i en riktig drömperiod.
    Jga blev ju bestulen på min ryggsäck för ett par år sedan på en Stockholmsrestaurang, Grill, och vilket besvär det var. Fortfarande är jag helt nojig med min väska/ryggsäck och vågar aldrig ta ut pengar från en bankomat om jag är ensam och likaså är jag rädd för att betala med mitt bankkort.
    Här hann ju tjuvarna länsa mitt bankkonto på 16 000 på sju minuter.
    Så jag är den första att förstå din rädsla för att detta skall inträffa för dig.

    Kramar och många tankar.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Håller med att Stjärnorna på slottet var mycket intressant förra omgången.
      Jag kommer ihåg när du blev av med ryggsäcken i Stockholm. Vilken mardröm. 🙁
      Jag blev av med min plånbok i London en gång för länge sedan. Vet inte om den blev stulen eller om jag tappade den. Men det var besvärligt och jag mådde dåligt länge efteråt. I drömmen är det oftast förlusten av ID-kortet som blir en katastrof, så jag har tolkat det symboliskt. Drömmar är fantastiska och kan vara helande om man tar dem på allvar.
      Hoppas du får en bra vecka! Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.