Marja

Den långa resan.

Vad innehåller Baby Wipes?

gratt

Grått och blåsigt ute i dag.

Jag höll precis på att ramla handlöst bakåt i tvättstugan. Jag tog ett steg bakåt och snubblade över hjulet till trådkorgen. Foppatofflorna sög tag i golvet och jag kände redan hur bakhuvudet slog i diskbänken. MEN jag lyckades fånga upp mig själv! För ett par år sedan föll jag baklänges från en sådan där rund pall med hjul under i tvättstugan på Vargvägen. Jag stampade inte i ordentligt så att hjulen låstes, utan pallen gled undan och jag landade på betonggolvet och slog huvudet i en torkställning för mattor i trä. Fick lite blodsmak i munnen, men inget mer. Efter det tar jag alltid med mig mobilen när jag går till tvättstugan.

I dag blev jag riktigt besviken på en person, som lovat en sak, men sedan drog sig ur. Jag försöker tänka att det finns alltid fakta man inte känner till och vara överseende.

Jag har funderat på en sak. Vad innehåller Baby Wipes egentligen, då man kan rengöra allt möjligt med dem? Vi pysslare använder dem till att rengöra stämplar med. Akryl/silikonstämplar kan man tvätta av med diskmedel och vatten, men det lär torka ut dem och då är Baby Wipes att rekommendera. Nu har jag börjat torka av allt möjligt med dem och de tar alla färg- och stämpelfläckar. I dag torkade jag av min adressbok som hade blivit riktig smutsig. Jag har den alltid vid datorn, för jag har adresser och lösenord m.m. i den. Den blev som ny.

babywipes

De här Baby Wipes innehåller inga förgämnen, ingen alkohol, ingen parfym… men man kan ju undra vad det är i dem. Goda oljor, eller dolda fällor? Jag kan inte tyda innehållsförteckningen… aloeextrakt och chinesisk fröolja fattar jag, men så läser jag ’benzoic acid’ och ’acrylates/vinyl’ m.m. och undrar om de är så bra för små babystjärtar. Mina händer gillar dem, så jag kommer nog att fortsätta använda dem till rengöring av olika saker.

Fototriss har fortfarande semester, så jag hittar på ett eget igen. Temat är ’installation’.

Utanför Lidl såg jag något lustigt i går. En trådkorg med några svarta sopsäckar i, varav en trätts över öppningen och dansade i vinden.

lustigt2

lustigt

lustigt3

Ha en skön söndagskväll <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken rolig och annorlunda fototriss du fick till! Kreativt, verkligen.
    Jag har också undrat vad dessa ”wipes” innehåller som fungerar till det mesta, men har nöjt mig med att det är en massa kemikalier. Till mina barnbarns rumpor har jag alltid använt tvål och vatten och det gick utmärkt förr och då gör det så nu också. Men för allmän rengöring är dessa perfekta….
    Undrar om inte föräldrar funderar på detta…Men jag är ju gammal.
    SEdan är jag glad för att du inte föll och slog dig. Tänk så lätt det är att råka illa ut och bra att i sådana lägen ha med mobilen. Hoppas i så fall att man kan ringa eller kan bli spårad.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, de där servetterna är bra till all slags rengöring och eftersom mina händer tål dem, använder jag dem till mycket… men inte på kroppen. 🙂
      Ja, det gäller ju att vara vid medvetandet så man kan ringa efter hjälp. 🙂 Jag tar alltid med mobilen när jag går ut med soporna, eller upp på vinden till förrådet. På vinden är jag rädd för att dörren ska gå i baklås. Jag har pannlampan med mig också, ifall det plötsligt skulle bli mörkt. 🙂
      Ha en fin vecka! Kram! 🙂

  2. Freja

    Jag har oxå undrat över de där. Praktiska till allt möjligt, men jag nyvände dem aldrig på barnen. Jag var superekologisk till dem. Klippte sönder massor av gamla slitna frottehanddukar som vi använde och tvättade allt efter som. När vi skulle ut på något så blötte vi tvättlapparna i förväg och knöt in dem i platspåsar…

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har heller aldrig använt dem på min dotter. De kanske inte ens fanns på den tiden. Det mest vågade var nog engångstvättlappar av papper. 🙂 Nej, det var frottélappar som jag sydde själv som gällde då. 🙂

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Jag använde dom då Nicco var liten, men blötte alltid ner dom i varmt vatten, innan. Idag finns det alltid tvättlappar här hemma. Inte nog med att man lätt kan torka bort fläckar på kläder med dom, om man tar det med en gång, utan för det mesta rengör jag inne på toaletten, med dom. Rengör och kasta bort, perfekt!!!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, dem är bra till mycket. Diskbänken blir så skinande blank när man torkar med dem. Det är nog de där oljorna som gör jobbet. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.