Marja

Den långa resan.

Att följa instruktioner…

I kväll var det akvarellmålning igen. I dag var det teknikövning… vi skulle måla efter anvisningarna i en bok. Ljusa färger först, sedan mellanljusa och så de mörka och detaljerna. Vi skulle också bestämma blickpunkten i målningen och där skulle det ljusaste och det mörkaste mötas.

Motivet var en krukväxt i en terrakottakruka. Vi fick en halvtimme på oss och det var svårt. Jag är duktig på att följa instruktioner, men jag kan säga att det var mycket lättare att skruva ihop en byrå från IKEA än att få till den här målningen. Den blev inte bra, men jag snitsade till den lite med några diagonala penseldrag med en ren våt pensel, som stökade till det så att det såg ut som solstrålar. På avstånd funkade det, men jag var inte nöjd.

Efter fikat fick vi ytterligare en liknande uppgift… en vacker pion i en glasvas. Jag började, men blev stressad och gav upp. Det räcker faktiskt med en målning per kväll. De flesta kände samma sak, så vi sköt upp den uppgiften till nästa gång. Jag kanske har tid att måla lite i helgen.

På dagen åkte jag en sväng till Rusta. Sen gick jag in på Jysk och blev förälskad i en trebent pall, fast på kartongen kallas den för ’sängbord’. I morgon ska jag montera ihop den och sen får vi se vilken funktion den ska få.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Lena i Wales

    Jag är urdålig på på följa instruktioner, fast jag borde göra det oftare.
    Det var nog bara inte din dag för målning igår. Vänta ska du se!!!
    Ha det bra!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack för uppmuntran! Visa instruktioner är ju hopplösa att följa. Har man det färdiga resultatet framför sig, så frestas man ju att måla av det i stället för att gå efter instruktionen steg för steg. Jag gillar faktiskt bäst att måla fritt.
      Ha en fin helg! 🙂

  2. Ditte

    För mig verkar det vara en jättesvår uppgift….
    Men bra med tydliga instruktioner. Jag är, som du vet, så faschinerad av att några kan få sina händer att lyda och med känsla.
    Säkert klokt att spara den andra uppgiften till nästa gång.
    Kul med en trebent pall och den kan säkert ha fler funktioner…
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag gillar mer att måla fritt, så därför blev jag lite stressad. Det var bara två st som gjorde den andra uppgiften.
      Jag ska montera pallen/bordet snarast, så ska ni få se. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.