Marja

Den långa resan.

Välsignade tystnad.

Hur mycket vatten ryms det i en vanlig plastmugg? Jag skulle tippa 2 dl. Men när allt välter ut över hela bordet och kompisens färdiga akvarellmålning, känns det som flera liter.

Det var precis vad som hände mig på akvarellen i kväll. Min hand fick ett spastiskt ryck och hela muggen med rosafärgat vatten vällde ut över bordet. Så pinsamt! Målningen som blev våt klarade sig… konstigt nog.

Vi var mitt i den där magiska stunden då alla sitter fördjupade i målandet och det är knäpp tyst. Den mest rofyllda stunden under hela dagen. Någon hade precis sagt: ”Åh, vad jag älskar den här tystnaden”, då jag förstörde allt. Jag tror jag ska byta ut plastglaset mot en stadig glasburk.

Jag tror jag blev förlåten. I kväll målade vi en utslagen pion i ett vattenglas efter en steg-för-steg instruktion. Det gick bra till en början… jag blandade färgerna och målade efter anvisningarna, men färgerna torkade för fort eftersom jag måste läsa vad jag skulle göra hela tiden. Det blev lite rörigt, så mot slutet frångick jag anvisningarna och duttade på som jag ville. Jag blev nöjd med vattnet i glaset och skuggorna, men den stackars pionen såg inte klok ut.

Jag missade gårkvällens häftiga norrsken och det grämer mig.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Dessa plastmuggar är förödande….I skolan vet jag att alla barn hade med sig glasburkar och de var svårare att ha omkull. Vet inte hur många plastbägare jag vält i min dag.
    Roligt att du blev nöjd med din målning och en personlig ”touch” är bara trevligt.
    En personlig pion!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, jag ska satsa på en stadig glasburk i fortsättningen. Lite tyngre att bära med sig, men säkert värt mödan. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.