Marja

Den långa resan.

Fredagen den 20 mars

selfie

Säg ’hej’ till mig som blivit ett år äldre i dag. Ingenting jag egentligen vill fira, men det blev en surfplatta.

surfplatta

Vi kommer inte alls överens än. Jag har identifierat mig m.m och internet fungerar, men jag tror jag behöver någon som förklarar för mig. Hoppas Ronja kommer hit på påsklovet.

Däremot fungerar inte min bredbandsuppkoppling. Jag klagade på den när jag var inne i Telia-butiken och tjejen beställde supportuppringning senare på eftermiddagen. Ja, de ringde och efter många om och men kom vi fram till att det bredband jag betalat för i två år inte var uppkopplat mot webben. Que?? TV:n har fungerat och eftersom jag inte kommit in på webben, har jag kört med mitt mobila bredband. Nu skulle det fungera. Men det gör det inte. Jag är uppkopplad, men kommer fortfarande inte ut på webben. Suck!

Jag har inte firat i dag, men många har hört av sig och jag har suttit flera timmar i telefonen. Till slut fick jag sätta den på laddning för att kunna fortsätta prata.

Och så var det solförmörkelse. Jag hade inga svetsglasögon, så jag vågade inte titta på solen. Det blev lite mörkare i rummet och himlen såg lite upprorisk ut. Jag var ute på balkongen och fotade.

solformorkelse

På eftermiddagen blev himlen mörk åt ena hållet och solen sken. Sekunden efter började det snöa hårda korn.

morkhimmel

Jag kommer ihåg när det var total solförmörkelse år 1954. Vi tittade på solen genom sotade glasskärvor. Undrar om det var så nyttigt för ögonen.

Nu ska jag fortsätta kämpa med surfplattan.

Ha en lugn lördagsnatt <3

12 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Hej hej och gratulerar! Hoppas att surfplattan och du snart kommer överens. Jag hade heller inget sotat glas, så jag satt inne och skrev uppsats medan världen utanför blev lite dunklare, men jag blev klar med uppsatsen i alla fall! 😀

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack snälla Sandra! 🙂
    Skönt att du blev klar med uppsatsen. Det var nog viktigare än att stirra upp mot solen. Jag tycker att känslan när det blev lite mörkare räckte som upplevelse. 🙂
    Ha en skön helg! Kram. 🙂

  3. Ditte

    Hjärtliga gratulationer på födelsedagen! Hoppas du haft en bra dag!
    Jag tyckte du köpt dig en bra födelsedagspresent, men jag har svårt för att förstå denna ”padda”. Min man har en och jag är van vid ”android”. Men man kan lära sig, helt klart.
    Jag minns också solförmörkelsen 1954, var i Norge och fick titta med speciella solglasögon. Idag såg vi lite här hemma. Men det var mulet…
    Hoppas du får ordning på din uppkoppling för det är klart irriterande med saker som inte fungerar.
    Vi har i vårt hus fått fibetoptik och det fungerar jättebra och til en kostnad av 100 kr/månad. Toppen!
    Önskar dig en trevlig lördag och ser fram emot vad di vill berätta.
    Stor kram från mig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det har varit en trevlig dag, utan kalas men med många som kommit ihåg mig via olika media. Synnerligen roligt har det varit att prata med ett par vänner som bara hör av sig på min födelsedag.
      Vi har också fiberkablar och vi har TV, internet och IP-telefoni på samma till ett mycket förmånligt pris. Tills vidare har jag bara använt TV-uppkopplingen, eftersom jag haft ett abonnemang på mobilt bredband till datorn. Får väl ringa igen på måndag.
      Ha en skön helg! Kramar! 🙂

  4. Maggan inUmeå

    GRATTIS på din födelsedag även om vi i vår ålder kanske inte tycker att det är något att fira.
    Kul att du blivit med läsplatta. När alla nybörjarproblem är överstökade kommer du att undra ”hur var mitt liv före plattan?” Läsa VK när man inte kan sova (kommer ca 02.00), ladda ner böcker från biblioteket, läsa mejl, skicka mejl + allt annat. Har du en Mac måste du ladda in ”Facetime. Då pratar du gratis med alla kompisar som också har Facetime. Ej att förglömma vad den är lätt att ha med sig när man reser. Ditt barnbarn kommer att lära dig allt. Det har min Viktor lärt sin mormor. Grattis än en gång och lycka till med plattan

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Maggan! Jag kämpar med plattan och det blev mycket lättare när jag bytte språk till svenska. 🙂
      Det blir nog bra med tiden. 🙂
      Ha en fin helg!

  5. Linda Wendt

    Hej Marja!

    Mitt namn är Linda Wendt och jag jobbar på Telia Kundservice. En av mina arbetsuppgifter är att söka igenom bloggar där Telia nämns för att se vad våra kunder tycker om oss samt för att se om det är något jag kan hjälpa till med.

    Jag vill börja med att gratulera dig på födelsedagen i efterskott.
    Jag läste att du inte fick ordning på ditt bredband igår när du var i kontakt med supporten. Jag vill gärna försöka hjälpa dig att få ordning på detta så om du vill återkomma med ett kundnummer eller personnummer som ditt abonnemang står via ett privat meddelande till oss på vår sida på Facebook så ska jag se hur det ser ut härifrån och göra mitt bästa för att du ska få igång bredbandet.

    Jag önskar dig en fortsatt trevlig lördag.

    Med Vänlig Hälsning,

    Linda Wendt, Telia Kundservice

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Linda för gratulationen och erbjudandet om hjälp! Sent i natt kickade mitt bredband emellertid i gång. 🙂 Supportern sa att det skulle ta ’en stund’, så jag antog att det var ett par timmar eller så och blev lite otålig. 🙂
      Ha en trevlig helg! /Marja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.