Marja

Den långa resan.

Allt fungerar.

Lite yr var jag nog i går av ny teknik och annat strul, för jag hade inte märkt att surfplattan var inställd på engelska. När jag sent på natten gick igenom alla inställningar m.m., kom jag på att jag kanske skulle byta språk till svenska. Engelska går bra, för jag tänkte ju inte på det, men just tekniska saker kräver mindre energi på svenska.
Sen började mitt bredband fungera i natt. Halleluja! Killen på support sa att det skulle ta en ’liten stund’, så jag kunde stänga mina datorer och öppna dem igen. ’En liten stund’ kunde jag sträcka ut till två timmar och det var efter det jag började klaga. Men det tog 11 timmar.

I morse hade jag fått en kommentar från Linda på Telia, som hade läst mitt blogginlägg och erbjöd mig hjälp via Facebook. Jag kunde ju svara henne att problemet var löst, men funderar på att alla tar för givet att man har ett Facebook-konto. Det har jag inte.

I morse var det ett tunt lager snö på marken. På gräsmattan bakom vårt hus kunde man se spännande spår i snön. Antagligen grannens katt, Diesel, som gått som på lina och halkat till på den underliggande isen ett par gånger. Lustigt… vart fjärde spår är lite djupare.

kattspar2

Sen har någon genat över gräsmattan på väg hem också. Spåren korsar varandra och det kunde bli början på en berättelse…

kattspar3

Det var den andra morgonen på rad som jag stod och fotograferade på balkongen i morgonrocken. Grannarna börjar kanske undra.

Ha en trivsam lördagskväll <3

4 kommentarer

  1. Linda Wendt

    Hej igen Marja!

    Härligt att höra att allt fungerar nu. Självklart har inte alla människor Facebook, även om man ibland kan tror det 🙂 Jag ber om ursäkt att jag inte erbjöd dig någon annan kontaktväg. Man kan nå oss både via Facebook och Twitter men även via telefon och chatt som du hittar via sidan http://www.telia.se/privat/kontakt#/fastbredband/teknisk-support

    Jag önskar dig en fortsatt trevlig söndag.

    Med Vänlig Hälsning,

    Linda Wendt, Telia Kundservice

  2. Ditte

    Skönt att det blev ordning på ”paddan” vad gäller språket och visst är det lite enklare med terminologin på svenska. Men att det skulle ta 11 timmar att få ordning på berdbandet är ju inteacceptabelt. Men å andta sidan har man inte så många val så då blir det att vänta. Puh!
    Spännande spår i snön och kanske kommer fler grannar nu att stråla samman där på balkongerna.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, man kan ju undra varför det tog så lång tid. Dessutom är det så långsamt att jag tröttnade på att vänta på att bilder skulle laddas upp m.m., så jag har återgått till mitt mobila bredband. 🙂 Men paddans wi-fi kommer bra överens med bredbandet, så jag klarar mig bra. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.