Marja

Den långa resan.

Sömnlös på Tomtebo.

Fråga Doktorn handlade om sömn i kväll. Jag är en utpräglad nattmänniska och har alltid varit uppe sent. När jag jobbade var det lite problematiskt och då led jag av ständig sömnbrist. Nu kan jag sova hur jag vill och kämpar verkligen med att inte vända på dygnet.

Ibland sover jag sämre. I natt har jag ex. bara sovit 2 timmar. Jag gick och la mig lite tidigare än vanligt och det var inte bra, för då kunde jag inte somna eftersom kroppen och knoppen inte tyckte det var dags. Jag brukar inte ligga och vrida och vända mig, utan stiger upp och sätter mig ex. med ett korsord och äter en knäckemacka.
I natt hade jag dessutom många arga tankar i huvudet och så kan det hända att ljuset från surfplattan påverkade sömnhormonerna. Åtminstone om man ska tro läkarna på Fråga Doktorn. Man ska ha mörkt på kvällen och ljust på morgonen, om kroppens sömnklocka ska ticka normalt.

Jag kommer bra överens med surfplattan nu och upptäcker fler och fler fördelar med den. Jag har dämpat ljuset på skärmen (redan innan jag såg på Fråga Doktorn), för mina ögon är ljuskänsliga. Sen gillar jag att den visslar när jag får mail, för mailkontakterna med vissa personer har varit täta i går kväll och i dag.
Som av en händelse anordnar Studiefrämjandet ett IT-café på torsdag med introduktion av smartphone och surfplatta. Möjlighet till handledning finns, så jag tänker gå dit med min platta och passa på att fråga det jag inte kan klura ut själv.

Det blev ett snabbt besök till Strömpilen i dag, för ICA-Maxi hade laddat en påskpresent på mitt kort… en 500 gr Brieost. Inte illa, eller hur?

På hemvägen förlorade jag mig i vattenpölarna igen. Ett hus och ett staket i upp-och-nervända världen. Var så god och stig på!

uppochner

Ha en trevlig måndagskväll <3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.