Marja

Den långa resan.

Att ta för sig… med råge.

I dag tog jag min surfplatta och for iväg till Studiefrämjandets Café Planeten. I annonsen stod det (och jag har kollat i efterhand) att det skulle vara information om hur man använder smartphones och surfplattor. Man uppmanades också att ta med sig sina telefoner och plattor.

Det blev något helt annat. Ni vet, människor som tar för sig på andras bekostnad, utan att förstå att de gör det. I varje grupp finns det oftast en som frågar och frågar utan att tänka på att tiden går och att det finns andra i gruppen. Oftast kan den som leder gruppen/föreläsaren styra upp det hela, men ibland ger alla bara upp.

I dag hände det senare. Vi var ca 20 personer, medelålders plus, som satte oss vid bordet och tog fram våra telefoner och plattor. En person kom in med urklippta annonser. Hon skulle köpa telefon/platta och ville ha vägledning.
Killen som höll i informationen var totalt datakunnig, men mindre ledartyp. Han började lite allmänt om olika typer av telefoner/plattor osv. Sen nämnde han appar och då frågade en man om wigletar. Mitt i sin förklaring blev informatören avbruten av ’telefon/platteköparen’, som ville att han skulle gå tillbaka till det han så bra börjat med… för hon var ju där för att få veta vad hon skulle köpa.

Hade det varit en kurs som vi betalat för, hade jag (och säkert flera) protesterat, men nu gav vi upp och satt och väntade på fikapausen. Vi satt ju redan där med våra apparater och ville inte veta om vi gjort ett felköp eller inte. Vi behövde inte den informationen.
När det blev fikapaus, gick jag fram för att fråga en sak… men gissa vem som stod där och lusläste annonserna och tjatade hål i informatörens huvud. Jag var fräck och stack emellan med min fråga. Inte populärt.

För övrigt var det trevligt. Trevliga människor att prata med och gott fika. Jag nämnde för en medarbetare på Studiefrämjandet att vi var många som hade haft andra förväntningar på informationstillfället, men hon hävdade att det var menat som en mycket grundläggande information. Sen fick man göra en intresseanmälan för en kurs i smartphone eller surfplatta. Men varför skulle vi då ha våra telefoner/plattor med oss?

Jag var faktiskt lite irriterad, men det försvann när jag sedan kröp ner i det varma vattnet på Terapibadet. I kväll var vattnet riktigt varmt… och rent. Ett rör hade ju gått sönder i badet förra veckan, så de hade bytt vatten helt.

Kvällshimlen, på väg till badet.

kvallshimlen2

Ha en trevlig torsdagskväll <3

2 kommentarer

  1. Birgitta vid Vindelälvens strand

    Jag brukar undra vad som rör sig i huvudet på sådana personer! När jag var yngre ville jag bara skrika mina frågor lite högre för att ta för mig. Nu brukar jag försöka tänka att min tid kommer.

    Önskar dig mycket nöje med din nya platta, vet inte hur jag skulle kunna vara utan min.
    Birgitta

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det värsta är att de här människorna inte agerar medvetet och därför är det så svårt att säga något. Det biter liksom inte.
      Jag gillar redan min platta jättemycket och kommer nog så småningom lära mig det jag behöver.
      Ha en trevlig helg! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.