Marja

Den långa resan.

Grå måndag.

ratatouille

I går kokade jag en stor gryta Ratatouille, som jag åt av med en klick keso och svarta oliver. Lite kyckling blev det också vid sidan om, men annars brukar det räcka med en skiva gott bröd att doppa i såsen. Jag har lagt ut receptet tidigare här.

I går skrev jag att nästan all snö var borta, men när jag tittade ut innan jag skulle gå och lägga mig låg det ett vitt snötäcke övar marken. I morse var det plusgrader och snömodd. Det har regnat hela dagen, så nu är det nästan snöfritt igen.

I dag har det varit en typisk grå måndag. Jag är inte överens med sommartiden än, utan somnade om i morse och drömde en dråplig katastrofdröm, som jag önskar jag hade någon att prata med om. Det känns att den var viktig att förstå, för trots att det var en stor katastrof, slutade drömmen positivt. Jag tror att den tragiska flygolyckan vi hört och läst om så mycket de senaste dagarna har väckt mycket i våra undermedvetna lager. Den är så svår att förstå, att man bara kan säga att ’det har hänt’ och försöka gå vidare.

Jag var en sväng nere på stan och fick bl.a. hjälp på HSB att kopiera 30 ex av de nya stadgarna.

Sen kokade jag en jättegod laxsoppa. Jag hade en skvätt grädde kvar som jag hällde i och det kändes skönt i magen.

Ha en trevlig måndagskväll <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Snömodd hos dig och reg här. Visst blir man sömnig av vädret och tidsomställningen blir jag också trött av. Men snart så skall jag väl vaar pigg igen. Hoppas du också blir det.
  Tack för ratatouillereceptet. Länge sedan jag gjorde det men känns som om det är dags nu.
  Laxsoppa låter också gott…
  Önskar dig en trevlig och lugn kväll.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det blir en stor gryta av receptet, men jag fryser ner i portioner. Kramar! 🙂

 2. Spanaren

  Är du också som jag en soppoman 🙂
  Goa soppor är bara som hälsan själv eller …
  Ja denna olycka har nog påverkat många undermedvetet men bra att din dröm slutade positivt.
  Antar att du har fått massor av snö liksom jag?
  Ha det/ kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, jag äter gärna en soppa till lunch varje dag. 🙂 Det är något visst med att få sleva i sig maten med sked.
   Ja, mycket bländande vit snö på hustaken och modd på marken. 🙂
   Hoppas din dag också blir fin!

 3. Annika

  Usch för mardrömmar. Vissa liksom biter sig fast i minnet och man vill verkligen veta om de betyder nåt. Lite snö här oxå i natt men nu kämpar solen på….
  Ha en fin dag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag tycker det är spännande att försöka fundera ut vad drömmarna vill säga mig. Det viktiga är ju känslan när man vaknar.
   Snö här med, men snart är den nog borta igen. 🙂
   Hoppas din dag också blir fin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.