Marja

Den långa resan.

Lurad i dag?

Blev ni lurade i dag? Jag har inte blivit lurad, men lurades lite själv. Körsbärskvistarna i föregående inlägg är konstgjorda. Eftersom temat för dagens fotoutmaning var April, april… så tänkte jag att det var meningen att man skulle luras.

Det är alltid lika kul att se vad Vk har hittat på och direkt jag tog in tidningen i morse såg jag vilken rubrik som var ett aprilskämt. För dem som inte bor i Umeå, kan jag berätta att det var en artikel om att Umeå kommun skulle ta inträde för barnen till lekplatserna. Lekplatserna skulle upprustas, inhägnas och så skulle man kunna köpa inträdesbiljetter vid ingången… i en automat, eller med en app. Ett ganska bra skämt, tycker jag, fast lite kusligt vid närmare eftertanke…

I kväll var det akvarellmålning och när jag kom hem var jag så konstigt yr. När jag tänker efter har det hänt tidigare efter målningen. Jag sitter lätt framåtböjd med nacken och rör axlarna och lyfter armarna över bordet. Måste vara något i den kombinationen. Ibland blir jag ju också yr när jag suttit och scrappat en hel dag. Hmm…

I kväll målade vi av en bild på vackra rosa pioner i en fin rund vas. Det gick ganska bra… och den här gången är jag nöjd med pionerna. Under fikat pratade vi om påsken och vårdepp.

När jag åkte till Mariakyrkan satt busschauffören och pratade i mobilen under hela resan. Jag råkade sitta så att jag såg honom i spegeln och han pratade och skrattade och rattade bussen med höger hand. På Mariehem har de stängt av vägen en bit och bussen måste åka ner i en s-kurva på en smal väg och så finns det ett par knepiga rondeller. Jag satt och hetsade upp mig och innan jag steg av gick jag fram till honom och sa att han inte får prata i mobilen när han kör, att det är tjänstefel. ’Det är bra’, sa han,’men jag körde säkert, eller hur?’ ’Det kändes inte så för mig’, sa jag. Jag har stor lust att anmäla honom, men tror inte att jag ska göra det ändå.

Och så en bild från dagens promenad nere vid sjön.

1april2015(2)

Ha en lugn torsdagsnatt <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Jag blev då lurad av dig…Trodde körsbärskvisten var äkta! Men det gör inget, kvisten var så fin . Men jag skrev i en kommentar nyss på min blogg att jag inte blivit lurad. Fel alltså!
    Trevligt med akvarellmålningen och roligt att du blev nöjd med resultatet.
    Busschaufförer som är nonchalanta med sin körning och pratar i mobilen är illa. Men man orkar inte alltid anmäla.
    Hoppas nu huvudvärken och värken i nacken försvinner.
    Glad Påsk önskar jag dig.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det är inte lätt att se skillnad på äkta och konstgjorda blommor på bild. Jag har två konstgjorda pioner på balkongen och många tror att de är riktiga…
      Nej, man orkar inta alltid anmäla, men säga till tycker jag man ska göra och det räcker säkert i de flesta fall. Jag kände mig inte trygg och resan tog i alla fall 15 minuter.
      Nacken är bättre i dag, tack!
      Önskar dig med en Glad Påsk! Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.