Marja

Den långa resan.

Gerberor.

gerberor2

Jag har köpt konstgjorda gerberor på Rusta för 5 kronor styck. Tänkte att de kanske skulle se fina ut i den gröna vasen. Jag vet inte… Vasen är fin, men jag gillar inte att man inte ser hur mycket vatten det finns i den. Då är det ju bekvämt att ha blommor som inte behöver vatten. Fast jag vet inte hur fint det är…

gerberor

Jag har sån lust att köpa något till balkongen. Ingen balkonglåda, men kanske krukor som hängs på räcket. Det är ju ingen brådska än förstås.
På Rusta hade de ingenting, men jag bunkrade upp med duschkräm, flytande tvål, rengöring för ansiktet, tandkräm, pappersnäsdukar, ny toaborste, fönsterputsmedel, salta mandlar, mörk choklad m.m. och så tre konstgjorda gerberor. Billigt och bra.

Jag försöker förtvivlat ändra min dygnsrytm, så att jag går och lägger mig i tid och förhoppningsvis vaknar lite tidigare. I dag lyckades jag komma ut en hel timme tidigare än vanligt. High five! En timme får duga tills vidare.

”Det stora är inte att aldrig misslyckas, utan att resa sig varje gång man faller.”
(Kinesiskt ordspråk)

Ha en lugn torsdagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Här är en till som lyckats svänga lite för mycket på sitt dygn och får kämpa sig upp om morgnarna. Tycker det är fint med gerberorna! Jag har nästan inga växter alls i min lilla studentlya, förutom tulpanbuketter ibland, och så en kruka med fuskblommor i sovrummet. Men sedan när jag bor lite mer permanent någonstans ska jag ha grönska i varje hörn!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det är ju besvärligt om man måste upp på morgonen. Ibland har jag också något inbokat tidigt på morgonen/förmiddagen och då blir det dålig sömn hela natten. 🙁
      Gröna växter är fina och de flesta är bra för innemiljön, men de kräver vatten och kärlek, så är man mycket borta hemifrån kan det bli knepigt.
      Kram! 🙂

  2. Caanita

    Vita/beigefärgade Gerbera är en av mina absoluta favoritblommor. Jag köpte två st (levande) och satte tillsammans i en vit avlång ytterkruka.
    Det blev jättefint. Nu börjar tulpansäsongen ta slut och det känns som om man vill ha något annat.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag gillar också levande gerberor och brukar ofta köpa dem i buketter. Orange är faktiskt favoritfärgen på dem. 🙂 Dina vita blev säkert fina tillsammans i krukan. 🙂

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Jag tycker dom där är helt ok, älskar riktiga blommor men tyvärr blir dom aldrig så långlivade hemma hos oss…mera mumifierade 😀 Ha det gott, Marja! //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.