Marja

Den långa resan.

Majblomman

Årets majblomma är karminröd, ljuslila och gul.

majblomman

Färgerna är viktiga för mig, för jag lekte mycket med majblommor när jag var liten. Hos tanterna i Fåglum fanns en burk med majblommor de samlat genom åren och jag lekte med dem som med pappersdockor. Jag tog isär dem och kombinerade nya ’outfits’ åt dem. Den undre blomman var kjol, den övre blus och den lilla pricken i mitten blev mössa eller kanske en rosett. Där övade jag mig på att kombinera färger. Så jag ser på blommorna som små flickor klädda i kjol och blus. Årets blommor har alltså en bleklila blus och en starkt karminröd kjol. En liten kokett gul rosett i håret blir pricken över i:et.

Just nu springer de små barnen omkring på stan med sina gröna fodral på magen och säljer majblommor. Vilken klass går de på? De är ju så små.
Jag köpte en krans av två små pojkar som uppvaktade mig när jag kom ut genom Utopias svängdörrar. Det är alltid svårt när de är två, för man vet inte vilken av dem man ska köpa av, men de här pojkarna löste det själva… de turades om. De var väldigt uppsluppna och berättade att de sålt bra trots konkurrensen med alla klasskamrater i centrum.

I dag ringde det på dörren och där stod en ensam liten flicka och ville sälja majblommor. Min första spontana tanke var: ”Men lilla barn, du ska inte gå omkring och ringa på hos folk alldeles ensam.” Det kändes inte bra för mig. Jag sa att jag redan hade köpt en blomma, men att jag kan ju alltid köpa flera och kanske ge bort till någon. Så det blev en blomma till.

I kväll var det vattengympa som vanligt på torsdagar. Nu är det bara fyra gånger kvar, eftersom både Valborgmässoafton och Kristi Himmelsfärdsdag infaller på torsdagar.

Ha en lugn fredagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Så fina årets majblommor är. Verkligen! Färgerna tilltalar mig.
    Inser att vi inte är hemma så jag får nöja mig med att titta på dina i år.
    Vattengympan låter skön och jag tror att även min kropp skulle behöva mjukas upp.
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.