Marja

Den långa resan.

Den var ju rosa.

mammografi3

Mammografiapparaten var rosa och inte turkos som jag påstod. Det finns en till och den är limegrön, fick jag veta.

mammografi

Jag kunde inte låta bli att fråga om jag fick fotografera den och sköterskan log och sa att jag var den andra i dag som hade frågat. Det känns faktiskt lite roligare att få brösten klämda i en rosa maskin, som dessutom heter Inspiration.

mammografi2

Det är bara när jag blir kallad till mammografin som jag besöker Dragonens Hälsocentrum och det var alltså två år sen sist. Det är en bit att gå från närmsta busshållplats och lyckligtvis var jag ute i god tid, för jag höll på att gå vilse i det nybyggda området.
Först gick jag rakt på en glaskub, som stod på tvären vid infarten till stadshusområdet.

nytt

Det gamla stadshuset var utbyggt med först en bunker, sedan en glasgång och så detta glashus. Så många olika stilar… hur tänkte man här? Här sitter alltså kommunens politiker och tjänstemän och beslutar om viktiga frågor. I denna röriga miljö?

nytt2

Tanken slog mig att de gamla stallarna som tillhörde det forna K4 var borta? Var de redan rivna? Där tillbringade Johanna och jag många lördagar när ridskolan fortfarande huserade i de lokalerna.
Bakom glashuset fanns de ju. Gamla och slitna och rivningshotade.

stallarna3

stallarna

Jag gick också förbi det gamla Sadelmakeriet, som var min arbetsplats under några år när Invandrarbyrån fanns där. Det var en mysig lokal.

sadelmakeriet

sadelmakeriet2

Sen irrade jag in mellan alla nybyggda hus och mysiga gårdar, avvek från gatan och valde en vindlande grusväg, tänkte att jag skulle gena och tappade förstås orienteringen. Jag blev tvungen att fråga en kvinna om jag skulle till höger eller vänster. Typiskt mig.

Jag skulle ha följt Olof Palmes Gata som jag brukar göra.

olofpalmesgata

God Natt mina vänner <3

 

2 kommentarer

  1. Spanaren

    Så kul att de sätter färg på mackapären som klämmer våra bröst! Färg och fina texter gör en stor påverkan i våra liv och heja för det. Tack för en vandring med dig genom stan. Ha en bra dag!
    /kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, man blir glatt överraskad när man kommer in i rummet med den där söta apparaten. 🙂
      Ha en bra dag! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.