Marja

Den långa resan.

Det är lugnt.

Jag är ledsen att jag varit så dålig på att uppdatera min blogg, men jag hamnade i en nedåtgående spiral och tappade både orken och lusten.

Allt började med att en fågel sket på mitt fönster. En stor blaffa på hörnfönstret. Jag är absolut inte lättkränkt, men när fåglar skiter på mig eller mina fönster blir jag väldigt förnärmad och ur balans.

På lördag var jag nere vid sjön och fotograferade i den starka blåsten. Skrikmåsarna flög omkring och sveptes med av en vindpust rakt över mig. ’Bara de inte skiter på mig’, var min första tanke. Hjälp!

anfallen

Jag blev attackerad av en spetskål på ICA-Maxi. Från översta hyllan föll den ner rakt på mitt bröstben. Jag hade ont i två dagar.

I går blev jag anfallen av en hel hylla med bröd på ICA, Ålidhem. Jag skulle bara läsa innehållsförteckningen på hyllkanten, råkade peta på den lite hårdhänt så listen lossnade och hyllans alla bröd började kana av. Blixtsnabbt ställde jag mig i vägen med min mage och stod sedan och ropade på hjälp. Ingen butiksanställd syntes till och inga andra kunder reagerade. Mäh, om jag hör någon ropa på hjälp, störtar jag direkt dit… Till slut fick jag be en kvinna titta efter om det fanns en anställd bakom en annan hylla och ja, det kom en kille springande, för vid det laget hade jag höjt  rösten. HJÄLP! HJÄLP!
Jag var alldeles förstörd efter den incidenten. Killen fick hjälpa mig att stoppa två bröd i en påse och sedan följde han med mig till kexhyllan för jag skulle ha Digestive kex.

Att de här händelserna blev så stora för mig, berodde förstås på att jag varit stressad. Jag har varit arg, irriterad… fått hoppa in och lösa konflikter, blivit frustrerad över att inte bara få slå näven i bordet, inte kunnat sova m.m.
I förgår kunde jag inte läsa tidningen, kunde inte fokusera. Jag hade huvudvärk och värk i nacken, men kom inte ihåg om jag hade tagit medicin eller inte.

I går blev jag lite lugnare på akvarellen. Det var så himla trevligt igen. Jag målade utan att skissa innan… en vas med halvtorkade blad, svagt gröna med bruna kanter. Sen hann jag med ett par solrosor också.

I dag har det vänt. Jag har varit på en föreläsningsdag på Landstingshuset, Livslust – Glädje i vardagen, arrangerad av bl.a. Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeregionen. Föreläsningarna var väldigt bra och intressanta. En läkare som berättade om diabetes och en psykolog som pratade om vardagsglädje. Däremellan blev vi underhållna av en trubadur. En väldigt lyckad eftermiddag.

gladje

Sen for jag på vattengympan och efter det cyklade jag hem i den ljusa kvällen. Just nu sitter jag och njuter av en vackert rosa himmel från solnedgången. I natt ska jag sova gott.

Ha en lugn fredagsnatt <3

 

6 kommentarer

  1. Freja

    Jag tar det lugnt med bloggen jag med nu. Jag orkar inte vare sig skriva eller läsa som jag bruker. Hoppas det vänder för mig som det gjorde för dig!

  2. Judy

    You sure have had a rough go of things. There is an old saying, ”if it doesn’t rain it pours.” Hopefully your rain is done. I always enjoy the photos you put here and especially by the lake. Have a wonderful weekend Marja. 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tank you, Judy, for your kind words. I have a tendency to spin away… but everything is okey now.
      Have a nice weekend! 🙂

  3. Ditte

    Tänk så mycket oreda stressfaktorn kan ställa till med och sedan blir det liksom inget stopp.
    Vad gäller fåglar som ”skiter” på mina fönster hemma blir jag också riktigt kränkt. Vi har ju många måsar i närheten, men sedan det sattes upp spikar på taket så boar de inte där längre. Alltid något, för jag vill inte ha dem på balkongen.
    Mysigt och skönt med akvarellmålningen och komma till ro.
    Föreläsningen lät verkligen spännande, något jag gärna skulle lyssna till, ”Positivitet i vardagen”. Skall hålla utkik.
    Hoppas du nu kan sova bra och vakna utvilad. Stor kram från mig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Sen jag ’gick i väggen’ är jag väldigt stresskänslig. Ibland glömmer jag det och då snurrar jag iväg…
      I natt har jag sovit och nu är det bra. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.