Marja

Den långa resan.

Det blev en cykeltur i dag med.

Jag har inte sett tidigare att det växer vitsippor nere vid sjön.

vitsippor2

vitsippor

Solen sken när jag vaknade och jag ändrade direkt mina planer för dagen. Jag ville ut på en cykeltur.
Det blåste nästan lika mycket som i går och vart jag än vände kosan hade jag motvind. Sen mulnade det på och nere vid sjön var vattnet svart och hotfullt. Det är fascinerande att stå och lyssna på vågorna när de kommer… den sjunde vågen slår mot stenarna, men jag hinner aldrig fotografera den. Man måste trycka i exakt rätt sekund.

sjonidag2

Jag cyklade en sväng till Ålidhem också. Nu börjar jag känna igen de olika träden på vägen dit. Den stora häggen blir snart grön och om några veckor står den i blom. Oxlarnas runda knoppar håller på och vecklar ut sig. Syrenbuskarna… och lite längre bort i både tid och rum finns de ljuvliga schersminbuskarna. Jag brukar cykla runt och inspektera.

Symaskinen kom inte fram i dag heller. Jag pratade länge med min kompis i Norrbotten i stället. Det var mer upplyftande.

Ha en skön torsdagskväll <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    VIlken skön cykeltur och roligt att se hur långt all grönska hunnit. Extra roligt med vitsipporna som du inte tidigare sett och som du stod där så vackra.
    Att se och lyssna på vågorna tycker jag myckt om men visst är det svårt att hinna fotografera den där sjunde vågen…
    Mulet här idag men änn inget regn….
    kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Cykelturen var härlig, men i dag känner jag av björkpollen väldigt mycket. Måste börja medicinera på allvar. Mulet och kallt i dag och bara 4,8 plusgrader.
      Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.