Marja

Den långa resan.

Mycket björkpollen nu.

I Stockholm är det mycket ekpollen i luften och lite björk, sälg, bok och gräs.
Här i Umeå är det mycket björkpollen, vilket jag märkte efter cykelturen i går. Man kunde ju tycka att pollenhalten sjunker när vädret är kallt och regnigt, men jag tror att den starka blåsten bidrar till att de flyger omkring mer.

I morse mådde jag rentav dåligt igen. Ögon, bihålor och luftrören var ansträngda och jag hade bitit ihop så att det gjorde ont längs hela halsmuskeln när jag skulle svälja. Värktablett och lite senare en antihistamin och så småningom blev det människa av mig. Hoppas det går över på några dagar.

starkvar2

Stolen stod kvar på sin plats i går. Nu har jag suttit på den några gånger och värkt fram en dikt. Var inne på poeter.se i går och såg att de hade en dikttävling med vårdikter. Jag blev faktiskt sugen att lämna in min dikt. Visst kan en vårdikt vara lite sorgsen?

Jag tog inte fram symaskinen i dag heller. Den lilla halogenlampan i kupan i hallen hade gått sönder och jag hade ingen ny hemma, men jag hade ingen lust att åka ner på stan, så jag for till Rusta, för jag behövde lite annat också. Duschkräm, hudkräm, deodorant m.m.
När jag kom hem somnade jag på soffan. Jag tror det blir en lugn helg.

Ha en mysig fredagskväll <3

4 kommentarer

  1. isak

    hej, Jag gillar inlägget du skrev om pollen då jag själv också lider med dig. Men testa med ögondroppar till antihistaminerna, jag tycker det ger en väldigt bra effekt. Hoppas du fortsätter blogga du verkar som en väldigt intressant person.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack isak! Jag kör med ögondroppar, nässpray och ibland suger jag i mig lite Bricanyl också. Tyvärr slarvar jag med antihistaminerna för att jag tycker jag blir trött av alla. Men nu ska jag ta dem några dagar.
      Ha en bra helg! 🙂

  2. Ditte

    Trist att du skall må så dåligt av pollen. Men de florerar tyvärr fiskt här också. Båda döttrarna har det jobbigt och har haft en tid.
    Tur i alla fall att det finns antihistaminer.
    Vad trevligt med en vårdikt och visst kan de vara sorgliga.
    Jag tycker så mycket om din stol där den står under trädet. Skulle gärna vilja sitta där.
    Önskar dig en piggare dag idag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag ska ta mina antihistaminer regelbundet nu, ar en tendens att slarva med dem. Tror att det räcker med ögondroppar, nässpray m.m., men de lindrar ju bara symptomen lite.
      Stolen är fin och jag sitter en stund på den när jag har vägarna förbi. 🙂
      Ha en skön helg! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.