Marja

Den långa resan.

Snabb uppstigning i dag.

nalpatradare

Trådpåträdaren är suverän. Nu har jag lagt upp mina byxor.

I morse vaknade jag tidigt och låg och funderade vad det var jag skulle göra. Just det, översvämningen i tvättstugan! Lika så bra att fixa felanmälan med detsamma. Jag sa att jag ville att vaktmästaren skulle ringa mig när han är här, så kan jag gå ner och prata med honom. Han brukar komma efter lunch till vårt hus, men redan efter tio minuter ringde han och meddelade att han var på väg. Hoppsan, jag fick bråttom att klä på mig, borsta tänderna och kamma håret.

Det var luddfiltret till tvätthon som hade kladdat igen så vattnet rann över. Jag visste det, men jag kan inte krypa in under arbetsbordet för att åtgärda det och det sa jag till vaktis. Jag tycker att han ska rensa det ibland.
Han är väldigt behändig, vår vaktmästare.

På morgonen var det molnigt, men sen klarnade det upp och jag gick ut på en promenad. På kvällen är det många ute på vägarna nere vid sjön. Joggare, hundrastare m.m. Nu är det så pass torrt att man kan gå på stigen längs strandkanten. Beachvolleynäten var uppsatta nere på badplatsen och snart slänger de väl ner badramperna.

Här kom jag inte över. Det brukar finnas två plankor, men nu var den ena borta. Jag tänkte trots det försöka gå över, men ångrade mig i sista minuten. Det är lite brant ner.

spang2

Jag genade i stället genom en dunge och kom in på en privat stugtomt. Det var ingen i stugan, men jag smög förbi den på tå och hamnade vid en trägrind, som jag inte orkade lyfta upp.
Precis när jag tänkte gå tillbaka, kom en hundägare till undsättning. ’Är du instängd?’, ropade han,stegade fram, lyfte upp grinden och jag var fri.

Stolen, som stått i flera veckor vid det gamla trädet, var borta i dag. Det gjorde mig glad. Den har således fullgjort sitt uppdrag.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Det låter som om du både har förenat nytta med nöje idag. Och en bra vaktmästare är guld värd och snabb på att komma var han också. Kanskekan det bli rutin att han tittar till filtren var vecka så att översvämingar kan undvikas.
    Vilken fin promenad du fick men jag förstår att du inte kunde balansera över på den där smala plankan, och då fick du bli instängd för en stund. Men din räddare dök ju upp.
    Här blev det en kort promenad innan regnet började ösa ner igen.
    Men imorgon så kanske….
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har etablerat en god kontakt med vår vaktmästare. Han har mitt telefonnummer i sin mobil och ringer mig om det är något han undrar över. 🙂
      Vi har solsken i dag. 🙂 Kram! 🙂

  2. Paula i pörtet

    Även här hade det börjat torka upp lite smått men nu har det regnat precis oavbrutet hela dagen. Fick leta ordentligt när jag beslöt mig för att gå ut i skogen o plocka harsyra. Bladen hade stängt sig så man inte såg hjärtformen o då blommorna knappt kommit o de som fanns liknade sovande vitsippor så fick jag verkligen anstränga mig. Sen fastnade förstås de blöta bladen på fingrarna när jag skulle ha ner dom i en bajspåse, hihi
    Man har inte roligare än man gör sig…
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.