Marja

Den långa resan.

World IBD Day 19/5 2015

Jag trodde att jag skulle få ett par lugna dagar, men surfplattan har visslat efter mig både i går kväll och i förmiddags. Jag blev ofrivilligt inblandad i en konstig tvist mellan två andra personer och blev tvungen att säga ifrån eftersom jag var beroende av ett underskrivet protokoll. Jag har mailat fram och tillbaka med tre personer och rett ut saker och ting, blev kränkt av en persons sätt att tilltala mig och var tvungen att säga ifrån där med. Nu är det utrett, jag kan göra mitt jobb, men har inte fått någon ursäkt. Det är som det är.

 

 

 

ibd dagen  (2)

I kväll har vi firat Mag- och tarmdagen, eller World IBD Day. Den uppmärksammas i ca 35 länder med föreläsningar och andra evenemang. Det kändes lite mäktigt när vår ordförande i sin inledning påpekade att just nu håller man föreläsningar över hela världen… Ja, med en viss tidsskillnad blir det väl under en 8-10 timmars period som vi hade ’gemensamma’ aktiviteter.

Årets tema för Mag- och tarmförbundet är ’Livskvalitet och unga’, så vi hade en barnläkare från NUS, Torbjörn Lind, som föreläste om barn/unga och IBD (Inflammatory Bowel Disease).
Före honom pratade Pontus Karling från Gastroenheten allmänt om IBD. Båda föreläsningarna var väl förberedda och intressanta.

Så var det fika och jag fick en god macka med glutenfritt bröd som fastnade i tänderna.

I morgon ska min magkompis och jag gå till ABF och förbereda en kurs i IBS som vi ska dra i höst. Vi gick den själva för ett antal år sedan, då Fråga Doktorn var och intervjuade oss och även var hemma hos mig på Vargvägen för ett inslag.

Bakom min rygg skriker TV ut schlager. Är det final på lördag?

Ha en lugn onsdagsnatt <3

 

4 kommentarer

  1. Spanaren

    Jag med har dåligt mage för jag är födoämneskänslig. Attans så hemska anfallen kan vara och så dålig man blir efteråt. Magkatarr utlöses och har jag otur kan det sitta i flera veckor efteråt. Har endast en allergitablett att ta i förebyggande syfte. Mycket av besvären jag har är likt IBS.
    Ja, dessa missförstånd via datorn … tur att du stod på dig men osis att inte personen bad om ursäkt
    / kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Magen är ett känsligt kapitel och har man en gång fått ett anfall får man full sjå att återfå balansen. Jag känner igen det där att må dåligt en lång tid. Jag har inte någon direkt matallergi och har lärt mig vilka födoämnen jag inte tål, men det är ju så många andra faktorer som spelar in. Stress, till exempel.
      Ursäkten räknar jag inte med… Det är en ung man med ett taskigt språkbruk och jag kände att det var dags att säga till, mest för min egen skull. 🙂
      Kram! 🙂

  2. Ditte

    Skönt att tvisten är utredd, men sådant tar på krafterna. Och ingen ursäkt….
    Taänk att dte skall vara så svårt att be om det.
    Mag och tarmdagen ; men bra föreläsningar, skulle helr klart ha varit något för mig.
    Vad trevligt att du och din kompis skall hålla kurs i ämnet. Förstår att det behövs och blir uppskattat.
    Kramar från mig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Nej, ingen ursäkt, men vi får kanske tillfälle att prata om det någon gång i framtiden.
      Kursen/studiecirkeln ser jag fram emot. Vi får bara hoppas att det kommer några intresserade. 🙂
      Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.