Marja

Den långa resan.

På väg hemåt.

Nu siter jag på tåget på väg hem till Umeå. Jag har varit borta i 16 dagar och börjar faktiskt längta hem.

Johanna kom efter mig och följde mig ända upp på tåget. Vi var ute i god tid och hann ta en fika på Starbucks på T-Centralen. De har en smarrig cheesecake.

Gårdagen blev väldigt spännande. Johanna och Ronja kom till mig på eftermiddagen för att förbereda Ronja inför kvällens bal. Det tog flera timmar. Johanna sminkade henne jättefint, hon fick lösögonfransar och glitter högst upp på kinderna och i ’dekolletaget’ och lockar i sitt långa röda hår. Sen målade vi ’tatueringar’ på ena handleden och benet. Klänningen vi köpte var jättefin,  strumporna skira och de nya skorna tuffa. Hon blev så fin. Sen stod vi i fönstret och såg när hon gick iväg med lätta steg och rak i ryggen och suckade över hur stor hon blivit.

Johanna och jag fick en kväll på tu man hand tills det blev dags för Johanna att fara efter Ronja.  Festen hade varit lyckad  och hon var mycket nöjd.

Jag åker baklänges. Men kommer ändå fram efter 6 timmar.

Ha en skön tisdag!

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Då får man hälsa dig välkommen hem igen, och hoppas hela resan går bra! //Kram

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Maria! Jag är nästan halvvägs nu och har bytt plats så jag får åka framlänges. Jag lät ett par sitta tillsammans… de ska också till Umeå. ☺Ha det så bra! Kram!☺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.